Kolding Nyheder

Kok fra Kolding vinder verdensmesterskabet

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
25-årige Rikki Raahauge fra Kolding har vundet verdensmesterskaberne for konferencekokke, Copper Skillet i USA, hvor han repræsenterede Danmark i juniorkategorien for kokke under 26 år. Foto: Hotel Vejlefjord.

Efter at have gået glip af sejren i DM for konferencekokke for to år siden, har 25-årige Rikki Raahauge fra Kolding nu triumferet som både danmarksmester, europamester og verdensmester.

Han repræsenterede Danmark i juniorkategorien for kokke under 26 år i verdensmesterskaberne for konferencekokke, Copper Skillet i USA.

Raahauge, som til daglig arbejder på spa- og konferencehotellet Hotel Vejlefjord, blev indstillet til mesterskaberne af hotellets direktør Flemming Jakobsen. Efter en forløsende sejr udtalte Raahauge:

-Jeg er glad og stolt. Det er en kæmpe forløsning at løbe med sejren. Mesterskaberne har givet mig store oplevelser og nye bekendtskaber, og jeg har lært en masse om mig selv og er blevet en bedre kok.

Freestyle en hovedret

Ved verdensmesterskabet skulle Raahauge på 15 minutter freestyle en hovedret med på forhånd ukendte råvarer og få redskaber til rådighed. Derefter havde han 30 minutter til at lave retten, som skulle serveres på to tallerkener – en til dommerne og en til skue for konferencegæster.

Raahauge valgte at fokusere på at gøre retten simpel og lækker frem for at slå et stort brød op, hvilket også er hans fremgangsmåde i sit daglige arbejde som konferencekok hos Hotel Vejlefjord:

-Mange forbinder kokkeverdenen med fine dining og Michelin, men det er reelt set kun småt repræsenteret. At være kok handler typisk om andet end madkunstværk udført med en pincet under ekstremt tidspres, siger direktør Flemming Jakobsen i en pressemeddelelse.

Udvikler nye toårige uddannelseshold i talentudvikling

Hotel Vejlefjord er i gang med at udvikle nye toårige uddannelseshold i talentudvikling for at give de ansatte muligheden for at få større ansvar som souschef eller afdelingschef. Raahauge deler allerede ud af sin faglighed og erfaringer som elevansvarlig på hotellet.

Det er en stor triumf for ikke kun Raahauge, men også for Kolding og Hotel Vejlefjord at have en verdensmester i deres midte.

Til daglig er mesterkokken Rikki Raahauge tilknyttet spa- og konferencehotellet Hotel Vejlefjord på femte år. Foto: Hotel Vejlefjord.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel