Kolding Nyheder

Kolding er stadig langt fra klimamål

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Filip Bekic Bladt (S). Foto: Bo Nielsen.

Læserbrev af Filip Bekic Bladt (S), næstformand i natur, miljø og klimaudvalget, Anne-Mariesvej 15, 6000 Kolding.

Kolding har ligesom alle andre kommuner tilsluttet sig regeringens mål om 70% CO2 reduktion i 2030. Et ambitiøst, men nødvendigt mål, som vi desværre er langt fra.

Byrådet har fået en status på klimahandleplanen og hvor langt vi er fra vores mål.

Selvom de nyeste tal ikke er kommet, så kan vi se ret præcise tal fra 2019-2021. I de tre år er vores CO2 udledning faldet med 4,8 % i vores kommune. I samme periode skulle vi have nået 12 %, hvis vi skulle følge den lineære reduktion til 2030 målet. Selvom vi ikke har tallene fra 2022 og 2023 ligner det at tendensen fortsætter.

Trods mange gode intentioner og aftaler, går det for langsomt. I øvrigt er tallene fra 2020 og 2021 meget præget af covid-19 og derved må vi forvente at CO2 på transportsektoren må stige i de nye tal.

Selvom vi er godt i gang med flere vindmøller og solcelleparker er der stadig behov for mere. Derudover er vi utrolig langt fra de mål der er sat på transportområdet. Der bliver flere og flere biler på vejene og vores mål med flere cyklister, gående og samkørende er langt fra at blive indfriet. Den gode nyhed er at det går hurtigere med elbiler end vi havde forventet og vi ser også flere på el cykler og el løbehjul.

Ligesom skovrejsning, reduktion i elforbrug og energiforbrug og udtagning af lavbundsjord er utrolig langt fra de mål vi har sat. Derfor skal der handles, hvis det ikke endnu engang skal blive ved snakken.

Vi kan ikke forvente at teknologien kommer og redder os. Der er brug for klare handlinger og at vi alle tager denne opgave på os. Vi kan sagtens komme i mål.

FN’s klimapanel har understreget at vi har teknologien, men vi mangler modet og viljen til også at træffe de hårde og svære beslutninger, som det kræver.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel