Kolding Nyheder

Kolding Kulturnat 2023 klar med stort program

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Kulturnatten i Kolding. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Fredag den 1. september er der Kulturnat i Kolding. Overalt i byen er der musik, aktiviteter og oplevelser for alle. I år er der ekstra meget på programmet og et par nye tiltag, så Kulturnat-området bliver endnu større.

Kulturnatten er det største arrangement i Kolding midtby og i år er ingen undtagelse.

-Vi nærmer os 150 punkter i programmet, så der er virkelig meget at opleve i år, fortæller kulturkonsulent Mette Fersløv Schultz, i en pressemeddelelse.

Hun er tovholder på Kulturnatten og fortæller videre, at de mange aktiviteter blandt andet skyldes et helt nyt tiltag, Sport Square, hvor en række lokale sportsaktører, idrætsforeninger og fitnesscentre laver aktiviteter og opvisninger for alle.

Sport Square finder man i Jernbanegade og Slotsallé ved Banegårdspladsen og her er der rig mulighed for at få sved på panden, teste sine fodboldevner eller give den gas på den store airtrack.

Dansegulvet. Pressefoto.

Et andet nyt tiltag er Dansegulvet på Akseltorv, hvor danseskoler, -foreninger o.l. laver opvisninger og, som noget nyt, inviterer publikum til at danse med.

-Vi glæder os til en kæmpe dansefest på Akseltorv, hvor man ikke ”bare” kigger på, som ved tidligere kulturnætter, men også selv kan komme ude på gulvet og give den gas til alt lige fra MGP-dans, bosnisk folkedans, bodyjam og salsa. Og sidst på aftenen er der Outdoor Disco.

Masser af musikoplevelser

Musik fylder en stor del af programmet på Kulturnatten. Den største scene finder man i Borchs Gård, hvor der er garanti for funky rytmer og festlig stemning, når den dansk-afrikanske sangerinde, Nabiha, går på scenen med sit stærke bagkatalog og kæmpe hits som ”Mind the Gap”, ”Never Played the Bass”, ”Deep Sleep” og ”Cracks In The Concrete”.

Ekspressen (tidligere Humørekspressen). Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Festen fortsætter med Ekspressen, der har stået på nogle af landets største scener og underholdt tusindvis af mennesker over hele landet. I sommeren 2020, blev bandets nummer ”Solhverv” (i Lord Siva’s version) årets helt store sommerhit med over 15 mio. afspilninger.

På Banegårdspladsen finder man Kulturnattens anden musikscene, hvor en perlerække af lokale kor, bands og musikere giver koncerter hele eftermiddagen og aftenen. Tæt derpå, ved Godset Ujnfor, er der ligeledes koncerter og en helt særlig musikoplevelse, nemlig teaterkoncerten The Tarantino Twist Show, som er en hyldest til Quentin Tarantinos eksplosive filmunivers og, ikke mindst, ikoniske filmmusik. Det er livemusik, skuespil og burlesque i vild forening. Derudover er der livemusik ved en række af byens restauratører, bl.a. i A.L. Passagen og på Låsbybanke.

Kulturnat for børn

Børnefamilierne kan også glæde sig til en fantastisk Kulturnat, hvor Oda Omvendt fra DR Ramasjang kommer forbi og giver koncert i Nicolai Gården. Biblioteket inviterer til Galaktisk Kulturnat med kæmpe Star Wars tema, hvor man kan opleve kemishow, lave sit eget lyssværd og lære at kæmpe som en Jedi eller tvære sine venner (eller søskende) ud i en Nerf-battle kamp. Hvis man er Star Wars ekspert – og det gælder både børn og voksne – er det oplagt at deltage i Den Store Star Wars Quiz, hvor filmanmelder Casper Christensen er vært.

Hele programmet for Kolding Kulturnat 2023 ligger på www.kolding.dk/kulturnat. Her kan man også finde programmet som pdf til download og et kort med lokationer, afspærringer og parkeringsmuligheder.

Kolding Kulturnat finder sted fredag fra kl. 16-24.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel