Kolding Nyheder

Kolding stadion budget 2024

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Villy Søvndal (t.v.) og Jakob Ville (t.h.). Privatfoto.

Læserbrev af Jakob Ville (V), gruppeformand, Chr. Winthers Vej 17, Seest, 6000 Kolding og Villy Søvndal (SF), gruppeformand, Engstien 1, 6000 Kolding.

Venstre og SF står på mål for vores løfter.

Ved budgetbehandlingerne 2023 for knap et år siden, fik vi indskrevet en budgetnote i aftalen, der skulle sikre 33 mio. til 1. etape af Kolding Stadion. Pengene skal frigives når en række undersøgelser er foretaget. Og nu er de her.

33 mio. kroner en investering i ikke bare stadion, men i hele Kolding og erhvervslivet.

Pengene bliver givet som et kassetræk allerede i år, det blev aftalt under de nyligt afsluttede budgetforhandlinger.

Når vi skriver at det ikke kun er en investering i stadion, hvilket jo ellers er den åbenlyse, nemlig at første planlagte etape er med til at sikre en moderne fodboldarena i Superliga-kvalitet, men også en investering i hele Kolding.

Så er det fordi at dette bliver en helt unik perle, midt i hjertet af Kolding by, hvor der kan holdes store koncerter, events og meget mere, der giver værdi for handels- og foreningslivet til glæde for den enkelte borger. Derudover hjælper både KIF og andre foreninger med at løse sociale problemer. For KIFs vedkommende i form af flexjobs og fodbold for fremtiden.

Slutteligt så mener vi, at dette er en anerkendende håndsrækning til erhvervslivet der i den grad er trådt i karakter, for det er sådan at hver gang Kolding Kommune lægger en krone i projektet, så lægger erhvervslivet bag KIF (Stadion) to kroner! Det er et regnestykke man ikke bør lukke øjnene for, samlet næsten 100 mio. kroner der investeres til gavn for Kolding. En stor og dybtfølt tak til alle involverede der står bag projektet.

I Venstre og SF har vi aldrig tvivlet på projektet, derfor står vi også på mål for beslutningen, for Kolding har brug for nogen der tør investere i, og være stolte af vores by og kommune. Og det er vi.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel