Kolding Nyheder

Koldinghus ansætter formidlings- og læringschef

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Koldinghus ansætter pr. 1. januar 2024 Rasmus Welling som formidlings- og læringschef i en nyoprettet stilling. Pressefoto.

Koldinghus ansætter pr. 1. januar 2024 Rasmus Welling som formidlings- og læringschef i en nyoprettet stilling.

Rasmus Welling har mere end 10 års erfaring fra Museerne i Fredericia og en baggrund som folkeskolelærer.

Rasmus Welling har spillet en central rolle i Museerne i Fredericias kommercielle omstillings- og udviklingsproces. Han har derudover varetaget udviklingen og faciliteringen af bl.a. undervisningen og formidlingen på Museerne i Fredericia, udviklet flere podcasts og rollespil samt vundet flere priser for sine digitale formidlings- og læringstiltag.

-Ansættelsen af Rasmus Welling sker som led i en større strategisk satsning ved Kongernes Samling. Med oprettelse af denne stilling på Koldinghus vil vi styrke formidlingen af monarkiets historie og de danske konger og dronningers liv fra vugge til grav. Vi vil også styrke og supplere vores samarbejde med Skoletjenesten Kolding samt med kommunens og landets skoler og uddannelsesinstitutioner generelt. Vi vil være endnu bedre til at give børn og unges stemmer plads og rum på Koldinghus, og her er Rasmus med sin brede erfaring og store netværk et stærkt kort. Vi glæder os enormt meget til at tage imod endnu flere skoler, børn, unge og familier i den kommende tid, fortæller museumsdirektør for Kongernes Samling, Thomas C. Thulstrup, i en pressemeddelelse.

Rasmus Welling siger:

-Jeg har søgt jobbet på Koldinghus, fordi jeg synes, at Kongernes Samling har været gennem en spændende udvikling de seneste år, og det ønsker jeg at være en del af. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med de fantastisk dygtige mennesker, der varetager den spændende børne- og familieformidling samt husets øvrige medarbejdere. Koldinghus har et enormt uudnyttet potentiale på læringsområdet, og min ambition er at gøre Koldinghus’ skoletjeneste til en af de bedste i landet.

Rasmus Welling bor i dag i Horsens sammen med sin familie. Han har tidligere boet i Kolding, hvor han havde sit første lærerjob på Lyshøjskolen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel