Kolding Nyheder

Koldinghus modtager pris

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Prisen blev overrakt til Edel Clausen af Søren Rasmussen (DF) og med deltagelse af arbejdsmarkedschef Maja Decovski Hansen og uddannelseskonsulent Maria Bang i Kolding Kommune. Pressefoto.

Fredag modtog Koldinghus SammenomJOB-prisen for deres indsats for at skabe bæredygtige jobs. Virksomheden har især gjort en forskel for borgere på kanten af arbejdsmarkedet og blev hædret ved en prisoverrækkelse på Koldinghus.

Gennem de seneste år har Koldinghus været med til at skabe jobmuligheder for mennesker fra Jobcenteret og fra Ungecenterets målgrupper, herunder dem med udfordringer udover ledighed.

Edel Clausen, der er daglig leder for Koldinghus og kommerciel chef for Kongernes Samling, understreger vigtigheden af inklusion:

-At hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet skaber ikke kun mening for dem, men det gør også vores arbejdsplads mere meningsfuld. I Kongernes Samling behandler vi alle ens og skeler ikke til, om nogen har en rygsæk med ekstra udfordringer, fortæller hun i en pressemeddelelse.

Koldinghus har ikke kun fokuseret på at skabe jobmuligheder, men også på fastholdelse og forebyggelse af sygemeldinger. Museet har støttet medarbejdere i jobafklaringsforløb, ansat borgere i fleksjob og efterfølgende integreret dem i ordinære stillinger.

Desuden har Koldinghus aktivt tiltrukket unge til erhvervsuddannelser ved at give skolepraktikanter indblik i museets forskellige arbejdsopgaver og tilbyde praktikpladser for studerende på videregående uddannelser, inklusive en læreplads til en multimediegrafiker i 2022.

-At have så stærk en kulturinstitution, der også byder ind og på flere måder tager ansvar lokalt, er en stor glæde for os at have her i Kolding Kommune. Det har været en fornøjelse at kunne være med til at anerkende Koldinghus og Kongernes Samling for deres store indsats, siger Søren Rasmussen (DF), der både er medlem af Kulturudvalget samt Social og Arbejdsmarked, der har taget initiativ til SammenomJOB prisen.

Stor betydning for Kongernes Samling

Edel Clausen kommenterer modtagelsen af prisen:

-At få SammenomJOB-prisen betyder enormt meget for Kongernes Samling. Det bekræfter, at vores bestræbelser på at skabe et inkluderende og bæredygtigt arbejdsmiljø ikke kun har positiv indvirkning på vores medarbejdere, men også på samfundet som helhed. Vi er stolte af at blive anerkendt for vores indsats.

Prisen blev overrakt til Edel Clausen 5. januar af byrådsmedlem og 2. viceborgermester i Kolding Kommune, Søren Rasmussen og med deltagelse af arbejdsmarkedschef Maja Decovski Hansen og uddannelseskonsulent Maria Bang i Kolding Kommune.

Fælles fejring af alle prismodtagere i Kolding Kommune finder sted 19. januar klokken 14-15.30 i Kirkesalen på Koldinghus, hvor borgmester Knud Erik Langhoff (C) og Villy Søvndal (SF) vil takke virksomheder, der går forrest i skabelsen af bæredygtige jobs.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel