Kolding Nyheder

Kom til koncertforedrag

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Pressefoto.

Nu kan du komme til koncertforedrag med Aarhus Jazz Orchestra og hjerneforsker Peter Vuust.

Musik får hjernen til at swinge. Det vil hjerneforsker og jazzmusiker Peter Vuust gøre publikum klogere på fredag den 10. november, når han sammen med Aarhus Jazz Orchestra giver et koncertforedrag på Godset.

For hvad sker der i hjernen, når vi lytter til musik? Spørgsmålet er udgangspunktet for hjerneforsker, komponist og musiker Peter Vuust, når han sammen med Aarhus Jazz Orchestra under ledelse af Nikolaj Bøgelund tager publikum med på en rejse gennem jazzens univers og ind i hjernens dybeste afkroge.

Sammen vil de improvisere, swinge og spille både de rigtige og de forkerte toner og give et bud på, hvordan hjernen bearbejder det hele – fysiologisk, følelsesmæssigt og sprogligt.

Koncerten er et unikt møde mellem foredrag og live-musik, hvor publikum gennem ord, billeder og musik får et spændende indblik i, hvad der sker med os mennesker, når vi påvirkes af toner, rytmer, klange og melodier.

Kan reptilhjernen reelt lide jazz? Er lyden af en saxofon forbundet med dopamin? Og hvad sker i der i dine synapser, når du synger? Alt dette og mere får du måske svar på, når Peter Vuust og Aarhus Jazz Orchestra får din hjerne til at swinge.

Peter Vuust er hjerneforsker, jazzbassist, komponist og orkesterleder. Ud over at have medvirket på flere end 90 pladeindspilninger, heraf seks som orkesterleder, er han professor på både Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Universitet, internationalt anerkendt hjerneforsker og leder af grundforskningscenteret Center for Music in the Brain på Aarhus Universitet.

Aarhus Jazz Orchestra består af nogle af de bedste musikere på den danske jazzscene og har gennem årene arbejdet sammen med nogle af de største jazzikoner i vor tid, herunder Kurt Elling, John Scofield, Peter Erskine, Jamie Cullum, David Sanborn, Melody Gardot, Geir Lysne, David Liebman, Dee Dee Bridgewater med flere.

Koncertforedraget finder sted den 10. november klokken 20 på Godset i Kolding. Du kan købe billet på jazz6000.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel