Kolding Nyheder

Kommunal velfærd frem for skattelettelser

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Susanne Stenstrop Thorsen (SF). Privatfoto.

Læserbrev af Susanne Stenstrop Thorsen (SF), folketingskandidat og formand for SF Kolding, Tvedvej 50, 6000 Kolding.

Penge har vi nok af, kunne en munter regering for nyligt melde ud. I samme åndedrag blev der lovet skattelettelser i en grad, så man nærmest kunne høre champagnepropperne springe rundt om på de nordsjællandske lystbåde.

Men i Kolding Kommune springer ingen champagnepropper. Her har et bredt flertal i byrådet vedtaget et budgetforlig, som er både fornuftigt og ansvarligt efter omstændighederne, men også gør ondt nogle steder. Især, når man render rundt med et socialt SF-hjerte som mit.

Jeg havde gerne investeret langt flere penge i vores fælles velfærd. I vores børn. I forebyggelse og bæredygtighed. I bedre trivsel til unge som gamle.

Men som i alle andre kommuner er vi i Kolding presset af stigende udgifter på velfærdsområdet, bl.a. fordi der bliver flere ældre, og udgifterne på det specialiserede socialområde stiger. Fordi nogle områder kræver udvidelser, bliver vi nødt til at spare på andre, medmindre regeringen giver os en bedre økonomisk ramme at handle i.

Jamen, kan vi ikke bare lade være med fx at bygge et nyt stadion og sende pengene videre til dem, der trænger? Det er der mange gode Kolding-borgere, der spørger om.

Men nej, det kan vi desværre ikke bare. For staten har sat et loft over hvor meget, kommunen må bruge på drift og hvor meget på anlæg. De to ting skal holdes adskilt, og man kan ikke flytte penge fra et område til et andet.

Med andre ord er vi som kommune lagt i lidt af en spændetrøje fra regeringen. Det gælder for alle kommuner og regionerne med. Hvis vi for alvor skal hæve niveauet af velfærd, så kræver det, at regeringen sender flere penge.

Men det gør de ikke. De vil hellere give skattelettelser. På trods af protester fra kommuner, regioner og fagbevægelsen, så insisterer regeringen igen på ene at vide, hvad der er bedst for landet.

De bliver glade på de nordsjællandske lystbåde. Men vi andre kommer til at mærke konsekvenserne på kernevelfærden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel