Kolding Nyheder

Kommunen er til for borgerne, og ikke omvendt

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Nikolaj Steffenauer (LA). Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Læserbrev af Nikolaj Steffenauer (LA Kolding), politisk leder samt kandidat til Kolding byråd og Europa-Parlamentet, Vestervænget 1a, 6000 Kolding.

For nylig deltog jeg til et arrangement afholdt af kommunen, hvor formålet var at diskutere kommunens 2050-plan: “Kolding 2050”. Dette var en blandet fornøjelse.

For det fremtidige Kolding, der blev talt om, er ikke et Kolding for borgerne. Under mødet blev fremtidens Kolding beskrevet som en grøn, bilfri, cykel-indrettet design-by. Hvilket også lyder dejligt. Men det er ikke virkeligheden.

Kolding er ikke en designby. Det er en handelsby. Udover Designskolen har vi ikke nogen særlig forbindelse til design. Vi har dog rigtigt meget erhvervsliv og handel i vores by, og derfor skal den indrettes efter det.

Derfor skal bilerne ikke ud af bymidten. Vi skal gøre det nemmere for borgerne i Kolding og opland at komme ind til Kolding for at handle.

Jeg mener , at politikerne skal blande sig udenom, hvordan borgerne transporterer sig i byen. Om folk vil køre bil eller cykle, skal politikerne slet ikke blande sig i.

Koldings boligpolitik var også et emne, der blev diskuteret. Her vil kommunen, at vi skal bo i mindre boligformer, at vi skal flytte mere, og alt efter hvilket sted man er i livet. Igen vil jeg det modsatte. Mindre kontrol. Lad udbuddet og efterspørgslen styre, så må folk selv bestemme. Vi skal være varsomme, så vi ikke ender med flere tomme parcelhuse, men vi skal lade markedet styre mere på boligområdet.

Efter mødet, gik jeg derfra med indtrykket af, at borgerne skal tilpasse sig kommunen. Det er helt modsat. Kommunen skal servicere borgerne, ikke omvendt. Læs mere på min Facebook-side.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel