Kolding Nyheder

Koncert markerer historisk afstemning

Redaktion
Redaktion
Slesvigske Musikkorps. Pressefoto.

Det er i forbindelse med afstemningsfesten, at Slesvigske Musikkorps giver koncert.

Lørdag den 10. februar 2024 er årsdagen for den folkeafstemning, som i 1920 sikrede, at Sønderjyderne kunne genforenes med Danmark. Det markeres med en fest i Christiansfeld, som blandt andet byder på koncert med Slesvigske Musikkorps.

Efter folkeafstemningen i 1920 har der været en lang tradition for at mindes den skelsættende begivenhed med afholdelse af Afstemningsfester. Det er den tradition, som festen i Christiansfeld bygger videre på. Festen byder foruden koncerten med Slesvigske Musikkorps også på fællessang, kaffe, kage og taler, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Fem generationer af sønderjyder

Hovedtaler til afstemningsfesten i Christiansfeld er journalist og forfatter Anna Elisabeth Jessen, som blandt andet har skrevet bogen Gennem 100 år om en sønderjysk slægts historie.

I en skuffe i et gammelt skab på loftet fandt Anna Elisabeth Jessen sine bedsteforældres brevkorrespondance fra den tid, da bedstefaderen lå i skyttegravene under Første Verdenskrig. Ud af brevene er sprunget den fiktive beretning Gennem 100 år om en dansksindet sønderjysk familie i fem generationer fra 1914-2014.

Afstemningsfesten arrangeres lørdag den 10. februar klokken 14-16 i Cuben i Christiansfeld. Du kan købe billetter her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel