Kolding Nyheder

Kronprinsparret deltager i Christiansfelds 250 års jubilæum

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Kirkepladsen ved dronningens besøg i 2015, da Christiansfeld markerede UNESCO anerkendelsen. Pressefoto (Arkivfoto)

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary kommer til Christiansfeld søndag den 13. august, når byens og brødremenighedens 250 års jubilæum markeres.

Christiansfeld blev grundlagt af Brødremenigheden i 1773 som en koloni og organiseret som en luthersk-evangelisk frimenighed.

Dette bliver fejret hele året med forskellige arrangementer i samarbejde mellem Brødremenigheden, Museum Kolding og Kolding Kommune. I 2015 blev byen udnævnt til verdensarv af FN-organisationen UNESCO.

Den 13. august er brødremenighedens stiftelsesdag, og den dag det fejres i hele Christiansfeld, hvor man dagen igennem kan opleve jubilæumsrundvisninger, dukketeater for børnene og koncerter. Det vil desuden være muligt at besøge jubilæumsudstillingen på Museum Kolding Christiansfeld.

-For 250 år siden blev brødremenigheden inviteret til at bosætte sig her, da Kong Christian VII ønskede vækst i området – og det lykkes. Foruden at være en driftig by, er det en velbevaret by. Som et af Danmarks verdensarvssteder er Christiansfeld en kulturoplevelse i særklasse, og det får vi atter mulighed for at vise frem. For Christiansfeld er det derfor en stor glæde, at Kronprinsparret deltager i den historiske markering, fortæller borgmester i Kolding Kommune, Knud Erik Langhoff (C), forud for besøget.

Skal se byen og jubilæumsudstilling

Den officielle markering begynder med festgudstjeneste i Brødremenighedens Kirke, hvor Kronprinsparret deltager. Derefter går turen over kirkepladsen, der er Christiansfelds bycentrum.

I Søstrehuset viser Museum Kolding Christiansfeld jubilæumsudstilling. Den tager på en rejse tilbage til Christiansfeld anno 1800 som en levende og autentisk Brødremenighedsby. Jubilæumsudstillingen giver indblik i Christiansfelds byplan, arkitektur, menighedsliv og i den herrnhutiske Brødremenighed.

Herefter går Kronprinsparret til Brødremenighedens gravplads, Gudsageren og Brødremenighedens Hotel, hvor besøget slutter.

Pladser til festgudstjenesten

Ud over officielle gæster, som også tæller udenlandske deltagere fra andre brødremenighedsbyer, vil christiansfeldere få mulighed for pladser til festgudstjenesten.

Kirkepladsen er åben for alle.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel