Kolding Nyheder

Kulturnat: Kæphestesjov og fortællinger

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Staldgården. Foto: Museum Kolding.

Sammen med Museum Kolding kan du til kulturnatten fredag fra klokken 16 udfolde sin evner til Kæphest. Og du kan se udstillingen ’1943 – Gestapo kommer’, som handler om 2. verdenskrig i Kolding.

Mød de utrænede kæpheste på Staldgården sammen med Museum Kolding. Hestene glæder sig til at ryttere vil føre dem over springene i den sjove springbane og vejlede dem til at ramme plet i ringridningsdysten. Til de børn, der fanger flest ringe er der fine rosetter. Aktiviteten finder sted i Staldgården 1 fra klokken 16.30 til 19.

Når du har fået nok af alt det sjove, kan du gå ind i udstillingen om 2. verdenskrig ’1943 – Gestapo kommer’, og måske også en tur i Zelle II. To dygtige museumsinspektører står klar til at fortælle en enkelt eller to anekdoter.

Udstillingen, ’1943 – Gestapo kommer’, fortæller om de begivenheder, der fandt sted i Kolding i 1943 under besættelsen. Til kulturnatten holder Museum Kolding åbent i udstillingen indtil klokken 21 med gratis adgang fra klokken 16.

Staldgården, med sine karakteristiske hvide længer, fungerer som et monument over historiske hændelser, herunder de dystre begivenheder fra de sidste to år af Anden Verdenskrig, hvor Gestapo etablerede sit hovedkvarter i området. Over 1.350 modstandsfolk blev tilbageholdt, forhørt og i nogle tilfælde tortureret af Gestapos personale, der talte mere end 70 medarbejdere.

Udstillingen “1943 – Gestapo kommer” giver et indblik i de mennesker, der var involveret i begivenhederne på Staldgården fra efteråret 1943 og frem til befrielsen. Fortællingen om kampen mellem modstandsbevægelsen og besættelsesmagten belyser, hvordan ekstraordinære omstændigheder kan udfordre samfundets normale dynamik og føre til ekstreme handlinger.

Udover en rundtur i udstillingen kan du også se en filmatiseret forestilling i “Zelle II”. Zelle II er den eneste bevarede celle i Danmark, hvor danske modstandsfolk ventede på brutale forhør under besættelsen.

Kulturnat med Museum Kolding:

Kæphest: Spring og ringridning
Kl. 16.30-19.00
Rosetter til vinderne
Gratis

Udstilling og Zelle II
Kl. 16.00-21.00
Gratis

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel