Kolding Nyheder

Lad dronningens ord blive et pejlemærke for 2024

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Peter Christensen (t.v.) og Ole Kjær (t.h.). Privatfoto.

Læserbrev af formand for HK Sydjyllands Ungdomsnetværk, Peter Christensen, og fællesformand Ole Kjær, Tjørnelunden 2, Jelling.

Før hun smed en bombe, satte Dronningen i sin nytårstale fokus på noget, som vi i HK Sydjylland længe har talt for. Nemlig en styrket respekt for håndens arbejde.

For os var det en stor glæde at høre rigets overhoved italesætte netop dette. Det er nemlig på høje tid, at vi som samfund for alvor anerkender betydningen af gode håndværkere, laboranter, butiksmedarbejdere og alle andre, der dagligt bidrager til vores velfærd. Ellers kommer vi til at mangle dem i endnu højere grad i fremtiden, end vi gør i dag.

Erhvervs- og professionsuddannelserne har været oversete og nedprioriterede alt for længe. Nu lader der heldigvis til at være en politisk vilje til at styrke dem, og det er godt.

Men vi håber, politikerne forstår, at der skal gennemgribende forandringer til, hvis flere unge for alvor skal finde vej til erhvervs- og professionsuddannelserne.
Ikke blot skal uddannelserne styrkes økonomisk og fagligt. Der skal også ske ændringer i uddannelsessystemet, som gør det nemmere og sjovere for de unge at vælge en erhvervs- eller professionsuddannelse.

Det håber vi sådan, at flere unge vil. Ikke kun fordi, vi som samfund virkelig har brug for det. Nej, også fordi vi ved, at erhvervs- og professionsuddannelserne baner vej til spændende, kreative, indbringende arbejdsliv.

Det indrammede majestæten godt i sin tale. Lad det blive et vigtigt pejlemærke for 2024.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel