Kolding Nyheder

Lad ikke økonomi ødelægge vore børns fremtid

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Søren Rasmussen (DF). Privatfoto.

Læserbrev af Søren Rasmussen (DF), medlem af Børne- og Uddannelsesudvalget, Primulavej 7, 6000 Kolding.

Forslaget om en model der får hensynet til skolebørns ve og vel til, at handle om økonomi, har med rette udløst protester.

Kort fortalt skal hver enkelt skole pålægges en omkostning, når de sender en elev i et specialtilbud. ”Incitament-modellen” kaldes det. Altså ”tilskyndelses-modellen”. Skolerne skal tilskyndes til, at beholde eleverne i de ”almindelige” klasser og ellers pålægges en økonomis byrde.

Jeg har fuldt til, at skolerne i dag tager hensyn til hvad der er bedst for børnene. Det skal de ikke tilskyndes til, at lave om på.

Man har allerede sparet de gode tilbud i Almind og Eltang væk. Man har lukket den lille børneinstitution i Taps, som tiltrak børn med brug for ro og overskuelige omgivelser. Nu er turen så kommet til alle med behov for specialundervisning.

Man slynger om sig med fine fagudtryk og erklæringer, men sagt på godt dansk, så svigter man de børn, der har særligt behov hjælp. Det gør man igen og igen.

Jeg vil indtrængende advare mod, at lade økonomi blive afgørende for, om et barn får det rigtige skoletilbud. Det rigtige skoletilbud til et barn, er helt afgørende for dets trivsel, velfærd, indlæring og dermed for dets fremtid.

Investering i børn er den vigtigste investering vi kan foretage.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel