Kolding Nyheder

Lastbil med 277 stjålne cykler på vej mod grænsen stoppet ved Kolding

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

277 stjålne cykler var på vej ud af landet. Men en baglandspatrulje stoppede lastbilen ved Kolding.

En baglandspatrulje fra Syd- og Sønderjyllands Politis udlændingekontrolafdeling UKA Vest afslørede onsdag formiddag klokken 9.21 en litauisk indregistreret lastvogn fyldt med stjålne cykler til en værdi på omkring en million kroner. Det oplyser Syd- & Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den litauiske lastbil var på vej sydpå og blev standset og kontrolleret, inden den nåede til grænsen mellem Danmark og Tyskland. Fundet blev gjort af en patrulje fra UKA Vest i en baglandskontrol på rastepladsen Hylkedal V ved Kolding på Den Sønderjyske Motorvej.

Siden den 12. maj har UKA Vest ændret fokus i grænsekontrollen, så der nu bruges flere resurser i baglandet til en styrket kriminalitetsbekæmpelse. Med baggrund i dette satte et internationalt samarbejde via Europol mellem dansk, norsk og svensk politi UKA Vest på sporet af de mange stjålne cykler. De tre lande gennemfører i øjeblikket en særlig indsats med fokus på omrejsende kriminelle. Via samarbejdet lykkedes det baglandspatruljen fra UKA Vest at finde og standse lastbilen. Efterfølgende blev der i samarbejde med norsk politi fundet et gerningssted i Norge, hvor de 277 nye cykler viste sig at være stjålet.

Den litauiske chauffør blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag, hvor dommeren varetægtsfængslede ham i fire uger. Chaufføren var i forvejen efterlyst for lignende kriminalitet i Norge.

Her ses de stjålne cykler i lastbilen. Foto: Syd- & Sønderjyllands Politi.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget ,
Del denne artikel