Kolding Nyheder

Lys over Nicolai

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Nicolai er traditionen tro en del af Kolding Light Festival, og i år er komplekset også rammen for den officielle åbning af festivalen.

Den 7.-9. december bliver der fuld lys over Nicolai, når komplekset igen er en del af Kolding Light Festival. Festivalen bliver officielt åbnet klokken 17 af borgmester Knud Erik Langhoff (C) i Nicolai Gård, hvor to lyskanoner vil omdanne den sorte asfalt til et blomsterlandskab.

Haven er også temaet i Nicolai for børn. Børn fra Kolding kommunes skoler og institutioner, samt elever fra Kulturskolen Kolding, har skabt værker til udstillingen Fremtidens Have. Det kan opleves i Nicolai for børns teatergrotte.

Kolding Stadsarkiv indbyder også til havevandring i arkivet. Der er blandt andet lysshow, der leger med et blomster- og planteunivers, som er tegnet af Aksel Olsen, skaberen af Geografisk Have. Du kan også lave anderledes ”grønt julepynt” eller male på sort-hvide-fotos.

Bygning 5 – Nicolai er gået sammen med Coding Pirates og har lavet Co-Design for light. Det er en interaktiv Video Mapping installation. Installationen er et resultat af flere Co-design workshops, med fokus på læring, design og teknologier.

Det Flyvende Teater

I Nicolai Scene kan du 8.-9. december opleve Det Flyvende Teaters forestilling MAIDEN, der er en internationalt anerkendt teaterforestilling for voksne med alternativ og prisvindende brug af lyset. Forestillingen er på spansk, men publikum kan godt følge med i den visuelle historie som mørke og lys skaber. Forestillingen spiller klokken 19 begge dage.

Fredag den 8. december klokken 19.30 kommer Skate6000 forbi Nicolai Gård for at lave det højeste hop.

Under hele festivalen kan man få stillet sult og slukket tørst i Nicolai Madbar.

-Hos Nicolai har vi deltaget i Kolding Light Festival i mange år, da vi synes, det er en god tradition. Lys i en mørk tid er noget, vi alle kan bruge. Vi er rigtig stolte og glade for, at Kolding Light Festival i år har valgt at lægge den officielle åbning i Nicolai Gård, fortæller leder af Nicolai Kultur, Mette Strømgaard Dalby og fortsætter:

-Det er bevis på, at når hele komplekset går sammen og laver et spændende program med aktivitet for alle aldre, så er det noget, der bliver lagt mærke til i hele kommunen.

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

    Del denne artikel