Kolding Nyheder

Madspild og innovation på sommermenuen

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Scandic serverer en helt særlig bisque af strandkrabbe. Foto: Scandic.

Scandic Kolding lancerer denne sommer en helt særlig bisque. Bisquen er lavet af den lille uønskede strandkrabbe, der normalt anses som bifangst og et spildprodukt.

Denne sommer kan gæster på Scandic Kolding se frem til en smagsoplevelse udover det sædvanlige.

Frem til midten af august serverer hotellets restaurant nemlig en helt særlig bisque af strandkrabbe.

Sådan ser strandkrabben ud. Foto: Scandic.

Med 12 milliarder strandkrabber i de danske have udgør krabben et problem for både havmiljø og fiskeri. Krabberne spiser den føde, andre bunddyr og fisk lever af, ødelægger fiskernes net og truer andre eksisterende dyrearter.

Normalt udgør strandkrabben et spildprodukt, når den som ufrivillig bifangst hives op af fiskerne.

Glæde hos Scandic Kolding

Det glæder derfor Scandic i Kolding, at de med den nye sommerret både kan undgå spild, være med til at nedbringe bestanden og samtidig servere en delikat à la carte-suppe for gæsterne:

-Normalt kasseres den lille krabbe, når den fanges, men den er helt optimal at bruge i skaldyrsfond og supper. Jeg er glad for, at vi nu kan udnytte de krabber, der ellers er bifangst og en overskydende ressource til at skabe ny velsmagende sommermad til vores gæster. Vores køkkenchef har kræset for smagsoplevelsen, og jeg håber og tror, det bliver en populær ret her i sommerferien, fortæller Heidi Kjær, General Manager for Scandic Kolding, i en pressemeddelelse.

I Danmark har der ikke tidligere været tradition for at udnytte de små uønskede strandkrabber i madlavningen, mens det franske, spanske og italienske køkken i mange år har anvendt strandkrabber til skaldyrsretter.

Flere madspildsreducerende supper på vej

Strandkrabbebisquen er den første af en række madspildsreducerende supper, som Scandic har udviklet i samarbejde med fødevarevirksomheden Reduced, der har specialiseret sig i at lave fond af fødevareindustriens sidestrømme – lokale råvarer, som er tilovers og derfor smides ud.

Arbejder med at reducere eget madspild

Arbejdet med madspild er dog ikke nyt for Scandic Kolding. Som Svanemærket hotel har man de senere år intensiveret arbejdet med at reducere eget madspild, og sammen med Reduced tages madspildsindsatsen skridtet videre.

-Vi har længe haft fokus på at nedbringe madspildet her på hotellet – et arbejde, som vores nyinstallerede madspildsværktøj blandt andet bidrager positivt til i hverdagen, fortæller Heidi Kjær og fortsætter:

-Samarbejdet med Reduced gør det muligt at tage madspildsarbejdet med ud i næste led og udnytte gode danske råvarer, som ellers bliver kasseret.

Den nye krabbebisque serveres i hotellets restaurant frem til midten af august.

Hotellet oplyser, at suppemenuen udskiftes hver anden måned.

Flere nye suppevarianter er på tegnebrættet, og strandkrabbevarianten vil igen være at finde på menukortet i restauranten på Scandic Kolding senere på året.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel