Kolding Nyheder

Markant nyt talerør i DH Handicaporganisation

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Vibeke Henriksen er mandag aften blevet valgt som ny formand for DH. Privatfoto.

Der er kommet markant nyt talerør ind i bestyrelsen for DH Handicaporganisation i Vejen kommune.

Da de har fået koldingenseren Vibeke Henriksen ind som deres nye talerør, tidligere medlem af Venstre og medstifter af SIND Vejen lokalafdeling. SIND hører under Danske Handicaporganisationer (DH).

Vibeke Henriksen er mandag aften blevet valgt som ny formand for DH Vejen, og skal sammen med resten af bestyrelsen sørge for at være et fælles talerør på handicapområdet, som i dag har 36 handicaporganisationer bag sig, og repræsenterer ca. 400.000 mennesker med handicap.

Som formand for DH Vejen vil Vibeke Henriksen arbejde målrettet for sikre bedre livsmuligheder for mennesker med handicap, herunder sikre at flere kan tilgå job og uddannelse, men også at få skabt mere værdighed for dem, der ikke kan arbejde.

Ligesom at der et større oprydningsarbejde i at sikre at mennesker med handicap får den rigtige hjælp første gang, og hvor der skal være særlig fokus på at man skal skabe tryggere vilkår og rammer end der ses i dag, hvor f.eks. der ses grumme eksempler på, at en blind skal ansøge om ny blindestok, hver gang, stokken nedslides. Det skaber frustration, og utryghed. Den usikkerhed kan vi som samfund ikke være bekendt og den skal man til bunds i, mener Vibeke Henriksen:

-Mennesker med handicap vil leve et aktivt og selvstændigt liv. Det bliver muligt, når samfundet er tilgængeligt og indrettet for alle. Det er nødvendigt for nogle- og godt for alle. Derfor arbejder jeg også for at der tilgængelighed til bygninger, natur, transport, digitalisering og medier, slutter Vibeke Henriksen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget ,
Del denne artikel