Kolding Nyheder

Mere lighed i sundhed

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Hans Holmer (SF). Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Læserbrev af Hans Holmer (SF), medlem af Sundhed og Fritid, Kolding byråd, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

Behandlingen burde være gratis for borgerne, uanset om de er indlagt på et sygehus ,eller de efterfølgende er på aflastning eller rehabilitering i Kolding Kommune, men sådan er det ikke. For ifølge lovgivning skal borgerne selv betale kost. Og det koster op til 3.985,00 kr. pr uge.

En døgnrehabilitering er nu på op til otte uger. Det betyder, at det er ældre borgere, der vælger det fra. Med kun folkepension er der simpelthen ikke råd, hvis man skal føre 2 husholdninger. Derfor synes jeg, det er rigtig set at spørge pårørende og borgere om, hvad deres behov er efter sygdom, hjerneskade eller operation, når de udskrives.

Er tilbuddet for dyrt? Er opholdet forlangt? Og vil man hellere være derhjemme?

Processen har peget på vigtigheden af : Større fleksibilitet i tilbuddene og mere fokus på borgernes mål, og mere ambulante forløb, som gør overgangen lettere fra døgnrehabilitering til igen at leve i eget hjem, samt mere helhed og tværfaglighed i tilbuddet.

Det betyder at opholdet på døgnrehabilitering bliver kortere og dermed billigere, så flere vil kunne benytte det. Jeg er helt enig med vores udvalgsformand i Sundhed og Fritid, Birgitte Kragh (V), som siger:

“..jeg også tryg ved, at de forslag som Senior-, Sundheds- og Fritidsforvaltningen er kommet frem til er nytænkende og vil gavne borgerne. Det er både, når det kommer til kvaliteten af den rehabiliterende indsats, men også den større fleksibilitet i tilbuddene.”

For mig giver det også mere lighed i sundhed.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel