Kolding Nyheder

Mindeord: Stig var en fremragende håndværker

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Stig Gilling er død. Privatfoto.

På vegne af Lions Bramdrupdam skriver Teddy Schønberg følgende mindeord om Stig Gilling.

Den 2. april blev dagen, hvor et særdeles aktivt liv sluttede for Stig Gilling. Det var bestemt ikke med hans gode vilje, da han havde masser af energi og appetit på livet.

Efter en rejse, hvor han og Aase tog til Berlin i slutningen af november 2022, opdagede Stig, da han ville veje sin kære hund for at se om den trivedes, som den skulle. Han selv havde tabt sig fem kilo.

Herefter gik det stærkt, og 3,5 måned efter sluttede hans aktive liv.

Stig og Aase kunne i sommeren 2022 fejre guldbryllup. De fejrede kærligheden med deres 2 børn – Rikke og Jeppe, svigerbørn og 8 børnebørn og en masse venner og deres familie på Trapholt.

Stig var et meget engageret menneske. Han var medlem af en diskussionsklub, i klubben Janssons fristelser, havde torsdagsmøder, gik til ridning med et barnebarn hver onsdag, til badminton om mandagen, og så blev hunden luftet Stig Gilling i aktion ved Pinsemorgenarrangement. Hver dag.

I over 30 år var Stig aktiv i Lions Bramdrupdam, hvor han stort set har haft alle ledende poster indenfor bestyrelsesarbejdet. Han har op til flere gange bestridt præsidentembedet i Lions Bramdrupdam. Sidst var i perioden under covid-19 epidemien. Han var indtil sin død pastpræsident.

Han var også meget engageret i samarbejdet med Lions Kolding, hvor han sad i samarbejdsudvalget i mange år. Han var ligesom i alt, hvad han foretog sig meget aktiv. Så sent som i foråret 2022 fik han arrangeret et nyt tiltag i Lions Bramdrupdam, det var salg af gødning til private. De kunne bestille til levering hjemme hos dem selv.

Stigs positive og sociale aftryk i Lions Bramdrupdam vil blive savnet.

Familie og venner fyldte meget i Stigs hverdag og var vigtige for ham. Stig elskede rejserne med sine børnebørn, med Aase og med venner. Gode teaterforestillinger og koncerter var gode krydderier til den travle hverdag. Stig var et positivt og rummeligt menneske, der favnede mange forskellige mennesker.

Stig Gilling kom til verden på Bornholm. Som 20årig rykkede han teltpælene op og flyttede til København og i 1987 gik det videre til Kolding.

Det har altid været for at få nye udfordringer med det gode håndværk. Stig var selv en fremragende håndværker, og det lå ham altid på sinde, at videregive sin viden til yngre generationer. Tilknytningen til Bornholm fortsatte i alle årene, og øen blev besøgt flere gange om året.

Æret være Stigs minde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget ,
Del denne artikel