Kolding Nyheder

Nicolai for børn åbner satellit på biblioteket

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
På torsdag udvider Nicolai for børn en smule og åbner en satellit på Kolding Bibliotek. Pressefoto.

Nicolai for børn udvider med en satellit på Kolding Bibliotek, hvor man kan få en forsmag på noget af det, man kan lave i børnekulturhuset i Skolegade.

På torsdag udvider Nicolai for børn en smule og åbner en satellit på Kolding Bibliotek, hvor du kan bruge din fantasi og kreativitet.

I satellitten møder du en snegl på gulvet – en stor snegl, der har glemt sine følelser.

Du kan hjælpe den med at finde ud af hvilken farve eller form følelserne har. Er de hårde eller bløde eller glatte? Kan du tegne dem? Eller klippe dem? Det er faktisk kun din egen fantasi, der sætter grænsen for, hvordan følelserne skal være.

Dekorationerne i satellitten af lavet ud fra tegninger lavet af børn fra Maria Mikkelsens Børnehus. De har tegnet deres bud på, hvordan følelser kan se ud. Tegningerne er blevet oversat til puder af SheWorks, og andre tegninger er blevet lavet til folie, der udsmykker væggene.

Styrkelse af begge kulturinstitutioner

At Nicolai for børn og biblioteket går sammen er en styrkelse af begge kulturinstitutioner, og skal være med til at fremme de besøgendes lyst til at gå på opdagelse begge steder.

-Vi er rigtig glade for at få en forpost på Kolding Bibliotek, så endnu flere kan få et indblik i, hvad man kan lave hos Nicolai for børn, siger konstitueret leder af Nicolai Kultur, Rikke Winther Revsholm i en pressemeddelelse og fortsætter:

-Derudover er det vigtigt, at kulturinstitutionerne i Kolding samarbejder på tværs og hele tiden er med til at gøre hinanden endnu mere spændende for publikum. Nu kan man lave krea-ting på biblioteket, og du kan læse en bog, når du besøger Nicolai for børn.

Koldingbibliotekerne ønsker at være et sted, der giver smagsprøver på den kultur, der i øvrigt findes i kommunen – så her passer samarbejdet med Nicolai for børn rigtig godt ind.

-På Koldingbibliotekerne glæder vi os rigtig meget til at blive beriget med en satellit fra Nicolai for børn. Det vil give børnefamilier endnu bedre mulighed for at udfolde sig kreativt og være aktive på biblioteket. Samtidig kan vi gennem samarbejdet styrke den fælles ambition om flere kulturtilbud, hvor børn selv kan være aktive medskabere, slutter bibliotekschef Pia Henriette Friis.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget ,
Del denne artikel