Kolding Nyheder

Nova Ida, Freja, William og Mikkel blev nummer to

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Nova Ida, Freja, William og Mikkels idé var så god, at den vandt en 2. plads. Foto: Sct. Michaels Skole.

Ud af 12.500 elever i Danmark, der siden august har udviklet idéer indenfor emnet ”vi skaber energi” i opfinderkonkurrencen for 6. klasser, vandt Sct. Michaels skole onsdag 2. pladsen til Danmarksmesterskabet.

Danmarksmesterskabet fandt sted i Messe C i Fredericia, hvor i alt 125 grupper konkurrerede om at have den bedst idé i Danmark. Her var Nova Ida, Freja, William og Mikkels idé så god, at den vandt en 2. plads.

Elevernes idé hedder ”Algeenergi”. Tanken er, at man skal opsamle alger i Kolding Fjord og andre steder. Det kan omdannes til biodiesel, som skibe kan sejle på.

Eleverne forbedrer dermed havmiljøet i Kolding Fjord og andre steder, samtidig med at de formindsker CO2 udledningen for skibe.

De har blandt andet været i kontakt med Blue Kolding, som er meget interesseret i at hjælpe eleverne videre med deres idé. Idéen vandt også en 2. plads til kommunemesterskabet på IBC i Kolding. Så der har været stor enighed blandt de mange forskellige dommere om, at det er en god idé. Der var også enighed om, at eleverne har stor viden om emnet og er gode til at formidle deres idé og proces.

Foto: IBC.

Projekt Edison er en landsdækkende opfinderkonkurrence. I Kolding har de i år igen den gule førertrøje på, når man ser på antallet af elever, som deltager i projektet. Kolding er den kommune i Danmark med flest deltagende elever.

I alt deltog 10 elevgrupper fra Kolding i Danmarksmesterskabet i Fredericia.

Projekt Edison er et samarbejde mellem Kolding kommune, Business Kolding og IBC Kolding.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel