Kolding Nyheder

Nu kan langt flere få hjælp til efteruddannelse

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Mange tager efteruddannelse med støtte fra Omstillingsfonden. Derfor glæder det på IBA Erhvervsakademi Kolding, at ordningen nu er gjort permanent – og udvidet fra 2024. Foto: Maria Tuxen Hedegaard.

Grøn omstilling. Ny teknologi. Øget pensionsalder. Pres på velfærden. Der er rigeligt, som stiller nye krav til alle på det danske arbejdsmarked.

Derfor er det også afgørende, at der er gode muligheder for at udvikle, omstille og uddanne sig løbende gennem hele arbejdslivet. Det skriver regeringen og arbejdsmarkedets parter i en fælles pressemeddelelse.

Og hvis du har planer om at begynde på en efteruddannelse, så er det en rigtig god nyhed, at der nu er enighed blandt parterne om at forlænge – og endda udvide – Omstillingsfonden.

Den nye aftale indebærer, at hvis du er faglært eller ufaglært, så kan du meget nemt søge og få op til 10.000 kr. til efter- og videreuddannelse hvert år. Ordningen er tilmed gjort permanent.

Og som noget nyt bliver ordningen udvidet fra 2024. Det betyder, at du også er omfattet, hvis du har en uddannelse helt op til professionsbachelor-niveau. Det gælder eksempelvis for sygeplejersker og pædagoger. Her er der dog den undtagelse, at man ikke kan få støtte til at uddanne sig videre på fag inden for ledelse.

Glæde på IBA Erhvervsakademi

Den nye aftale bliver modtaget med glæde på IBA Erhvervsakademi Kolding.

-Vi har hvert eneste år en lang række studerende, som har glæde af den støtte, de kan få via ordningen. Udvidelsen betyder, at vi nu kan imødekomme endnu flere, som ønsker at dygtiggøre sig her hos os, siger Gitte Valentin, uddannelseskoordinator på IBA’s efteruddannelse, i en pressemeddelelse.

Via ordningen kan mange studerende på IBA få betalt en stor del af deres efteruddannelse. Et enkelt akademifag på daghold koster nemlig typisk omkring 9500 kr., mens et akademifag på aftenhold koster cirka 5000 kr.

-Det er helt centralt, at vi får skabt bedre muligheder for at uddanne sig gennem hele livet og får åbnet flere veje gennem uddannelsessystemet. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan udvide Omstillingsfonden, så flere kan få gavn af de muligheder, den tilbyder, fortæller uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund.

Omstillingspuljen er en pulje, der fordeles efter først til mølle-princippet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget ,
Del denne artikel