Kolding Nyheder

Nu kan sælgere få certifikat på, hvad de dur til

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Certificeringen er skabt i et tæt samarbejde mellem Business Danmark og IBA Erhvervsakademi Kolding. Foto: IBA.

Når sælgere får deres jobtitel, er opfindsomheden stor.

Ikke færre end 337 forskellige titler kom med på listen, da fagforeningen Business Danmark fornylig valgte at spørge sine medlemmer, der arbejder inden for salg.

-De mange titler betyder, at det i dag kan være vanskeligt at rekruttere medarbejdere med præcis den kompetence, man har brug for. For hvilken baggrund og erfaring dækker titlen præcist over, spørger Hanne Hjordt, som er Head of Business Development hos Business Danmark.

Med støtte fra EU er der nu udviklet en unik certificering, som salgsfolk kan vælge at gennemgå. Certificeringen er skabt i et tæt samarbejde mellem Business Danmark og IBA Erhvervsakademi Kolding.

Der er udviklet en jobcertificering af fagets fem vigtigste niveauer. Det betyder, at det er muligt at opnå certifikat som salgsdirektør, salgsleder, key account manager, account manager samt salgskonsulent.

-Certificeringen rammer lige ind i noget, som er til gavn for både sælgerne og virksomhederne. Den vil give en afklaring, som er til alles fordel, vurderer Jens Lassen, der gennem flere år har undervist sælgere på IBA.

Den nye ordning kommer til at gælde i både Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget ,
Del denne artikel