Kolding Nyheder

Nu slutter en lang tradition på IBA

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Her er en situation fra sidste års dimission, hvor uddannelseschef Mikael A. Rasmussen hilser på Boglárka Anna Nagy, som afsluttede sin professionsbachelor i International handel og markedsføring. Hun gik direkte herfra til et job hos Lego i Billund. Foto: Maria Tuxen Hedegaard.

Når der er vinterdimission hos IBA Erhvervsakademi Kolding den 24. januar, så lukker samtidig et spændende kapitel af akademiets historie.

For ved dimissionen bliver der for sidste gang overrakt eksamensbeviser til et hold internationale studerende, som har taget en SU-berettiget fuldtidsuddannelse på akademiet i Kolding.

Det er en politisk beslutning, at for at spare på SU’en skal Danmark uddanne færre fuldtidsstuderende fra andre lande. Med få undtagelser lukker alle engelsksprogede erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser, som giver adgang til SU-støtte. 3.900 internationale studiepladser fordelt på i alt 87 uddannelser er ramt af aftalen.

-Gennem årene har de udenlandske studerede sat et vigtigt aftryk på det daglige liv her på akademiet. Og deres ophold her i Kolding har været til gavn – og inspiration – for både danske studerende og de mange virksomheder, hvor de unge har været i praktik i løbet af uddannelsen på IBA, fortæller uddannelseschef, Mikael A. Rasmussen, i en pressemeddelelse.

Han understreger, at med lukningen forsvinder det internationale miljø ikke på IBA. For studerende er der fortsat mange muligheder, som går på tværs af landegrænser.

-Så man møder altså fortsat mange forskellige nationaliteter på vores gange. Det er vi glade for, fordi det er med til at skærpe et internationalt udsyn blandt alle vores studerende, slutter Mikael A. Rasmussen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel