Kolding Nyheder

‘Nybyggerne’ er tilbage med ny dommer

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Christian Degn, Mette Helena Rasmussen og Önder Yazar Foto: Thomas Sinkbæk/TV 2.

Danmarks største boligkonkurrence har sæsonpremiere i aften, torsdag.

Danmarks største boligkonkurrence er i år rykket til Skibby, som ligger midt i smukke Hornsherred på Sjælland. Her står fire nybyggerpar klar til at give sig i kast med at forvandle fire råhuse til deres egne drømmehjem.

Og det kræver højt humør og arbejdsmoral for de fire par, da der denne gang er tale om hele 133 kvadratmeter, der skal sættes i stand. Det oplyser TV2 i en pressemeddelelse.

Ny dommer på byggepladsen

Mette Helena Rasmussen og Önder Yazar. Foto: Thomas Sinkbæk/TV 2.

Christian Degn giver sig igen i kast med værtsrollen på ‘Nybyggerne’, mens der på dommersiden er både et velkendt og et nyt ansigt at se frem til. Parrenes valg af indretning bedømmes af boligstylist og indretningsekspert Mette Helena Rasmussen, og hun får i denne sæson selskab af tømrer og entreprenør Önder Yazar, der skal vurdere parrenes byggeevner.

Önder Yazar er 31 år og selvstændig med sit eget tømrer- og entreprisefirma, og så har hans firma vundet prisen som Danmarks bedste håndværker fem år i træk. Nu skal han for første gang prøve kræfter som dommer i et tv-program:

-Det har været en fantastisk oplevelse at være ny dommer i ‘Nybyggerne’. Jeg vidste jo ikke, hvad jeg gik ind til, men der var en fed stemning på produktionen. Alle var søde og flinke og tog virkelig godt imod mig. De fik mig til at føle mig velkommen, siger Önder Yazar.

Især samarbejdet med de to erfarne kolleger, Mette Helena Rasmussen og Christian Degn, betød meget for ham:

-Selvom jeg også er lidt rebelsk, fordi jeg er vant til at gøre tingene på min måde, så var det rart, at jeg kunne læne mig op ad en garvet Mette Helena. Hun og Christian var gode til at bakke mig op og give mig support.

Når Önder skulle bedømme de fire pars præstationer, lagde han i høj grad vægt på, om de turde udfordre sig selv frem for at vælge den sikre løsning:

-Det, der fascinerede mig mest under optagelserne, var at opleve Nybygger-parrenes drivkraft og viljestyrke. Selvom de var trætte, udmattede eller tørstige, så kæmpede de og havde viljen og troen på, at det ville lykkes. Det er den måde, jeg også selv arbejder på, og der har drevet mig til dér, hvor jeg er i dag. Som dommer belønner jeg, når parrene udfordrer sig selv på deres håndværk. Det kræver mod at kaste sig ud i et ambitiøst projekt og turde tage nogle chancer, siger Önder Yazar.

De fire par

Der er masser af kreativitet, knofedt og godt naboskab på Nybyggervej, når de fire nye par rykker ind og gør klar til at bygge fire forskellige bud på en drømmebolig.

Gult hus. Foto: Thomas Sinkbæk/TV 2.

I gult hus flytter Camilla (31) og Mads (31) ind. De bor i København, men kommer oprindeligt fra Jylland. Håndværksmæssigt har de ikke den store erfaring, men gå-på-modet og troen på egne evner fejler intet. Hyggen er i højsædet hos parret, der drømmer om et fælles, farverigt hjem med masser af plads til kreativitet og musik – og i fremtiden forhåbentlig nogle børn.

Rødt hus. Foto: Thomas Sinkbæk/TV 2.

Rødt hus bliver beboet af Nibras (28) og Obaid (36) fra Fyn. De bor i dag i København, men de fynske aner har ikke sluppet – hverken når det kommer til at prutte om prisen eller kærligheden til brunsviger. Parret vil gerne bringe deres mellemøstlige baggrund ind i det fælles hjem, men samtidig skal der masser af dansk design ind for at skabe den stil, som de selv kalder ‘scandi-oriental’.

Grønt hus. Foto: Thomas Sinkbæk/TV 2.

Hjemme hos ægteparret Isabella (30) og Naphtali (36), der bor i en lejlighed i Sydhavnen i København, er småt godt, og drømmene store. Naphtali er byggemesteren af de to, mens Isabella er den kreative sjæl med sans for detaljer. De elsker at udfolde deres kreative evner i deres lille kolonihavehus, og når de flytter ind i grønt hus, bliver mantraet: ‘Ingen hvide vægge og lofter’.

Blåt hus. Foto: Thomas Sinkbæk/TV 2.

I det blå hus på vejen flytter Winta (29) og Albert (29) ind. De bor i en lille lejlighed i København, men drømmer nu om noget større. Albert har hænderne godt skruet på og elsker at arbejde med træ, mens Winta elsker at være mere kreativ. De drømmer om et hjem med masser af farver, mønstrede tekstiler og naturlige materialer. Og så er genbrug højt på prioriteringslisten, når der skal indrettes i blåt hus.

Den ultimative præmie

Hver uge skal de fire par indrette et nyt rum, og med et byggebudget på 300.000 kroner samt hele 11 rum er det om at finde den indre byggemand og de kreative løsninger frem, så pengene ikke forsvinder for hurtigt.

Det par, der vinder ugekonkurrencen, får 20.000 kroner oven i budgettet, men i sidste ende er der kun et enkelt par, der kan kalde sig vindere af ‘Nybyggerne 2023’ og gå med den ultimative præmie: deres helt egen nybyggede bolig til en værdi af 3,3 millioner kroner.

‘Nybyggerne’ får sæsonpremiere torsdag 21. september på TV 2 Play og torsdag 28. september på TV 2.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel