Kolding Nyheder

Nyt stort aktivitets- og opholdsområde

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Pressefoto.

Efter en stor fælles indsats er det lykkes, at skaffe penge til et nyt aktivitets- og opholdsområde ved Sjølund-Hejls Skole til glæde for skolens elever, lokalområdets beboere og det lokale foreningsliv.

I et tæt og konstruktivt samarbejde mellem KSU Sjølund Lokalråd, det øvrige lokale foreningsliv og Sjølund-Hejls Skole er det lykkes at fundraise 1.052.000 kroner til det store udviklingsprojekt.

Området bliver et naturligt samlingspunkt og ligger centralt placeret tæt ved skolen, Vejstrup Kirke, Sjølund Forsamlingshus, Sjølund Multiarena samt beboelsesområder.

Det nye aktivitets- og opholdsområde kommer bl.a. til at rumme en legeborg, svævebane, to forskellige karruseller, jumpere, siddeområder samt et fitnessområde, og området forventes at stå færdigt til september.

-Der har hele vejen gennem projektet været et fantastisk samarbejde mellem skolen, de lokale foreninger og lokale beboere, og jeg er stolt og imponeret over, at det nu ved fælles hjælp er lykkes os at samle så mange penge. Det er lidt som humlebien, der ikke ved, at den ikke kan flyve. Det nye område er designet med fokus på at fremme børnenes motoriske færdigheder, leg og sociale interaktion, og vi er begejstrede for, at det vil bidrage til et endnu mere dynamisk og varieret læringsmiljø på Sjølund-Hejls Skole. Jeg er overbevist om, at det nye område bliver et stort løft for skolens elever, lokalområdets beboere samt det lokale foreningsliv, fortæller skoleleder Anders Henriksen i en pressemeddelelse.

Pengene til området kommer via generøse donationer fra både puljer, fonde, privatpersoner samt via indsamlinger og sponsorløb i forbindelse med Tour de France sidste sommer. Udviklingen af projektet er sket med involvering af skolens elever, områdets beboere, studerende fra SDU, medarbejdere på skolen samt foreningslivet.

-I KSU Sjølund lokalråd arbejder vi for at fremme almennyttige projekter til glæde og gavn for områdets beboere. Når området står færdigt i september, vil det være et attraktivt samlingspunkt for unge og gamle. Det har været en stor fornøjelse at mærke den store lokale opbakning til projektet, samt den store velvilje hos fonde, private og foreninger til støtte – vi vil gerne sige en stor tak for denne støtte, og uden denne var vi aldrig lykkedes med projektet. Finansieringen af området sker ved støtte fra Kolding Kommunes landsbypulje, DIF og DGI’s foreningspulje, Chris MacDonald – more play-pulje, Kolding Kommunes udelivspulje, Sjølund-Hejls Skole, Sjølund Idrætsforening, Hans og Ingrid Jensens fond, Hviids Fond, Ewii, Spar Nord Kolding, Nordea og ved et cykelsponsorløb der blev afholdt i forbindelse med Tour de France 2022, siger formand for KSU Sjølund lokalråd, Gustav Hansen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel