Kolding Nyheder

Nytårskoncert på Koldinghus

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Pressefoto.

Lørdag 27. januar fremfører Aarhus Solist Ensemble sammen med operasanger og skuespiller Jesper Brun-Jensen Igor Stravinskys mesterværk “L’Histoire du Soldat” i Kirkesalen på Koldinghus.

Mens ensemblet fremfører musikken, optræder Jesper Brun-Jensen som fortæller i eventyret om soldaten, som vender hjem fra krig og bliver snydt af Djævelen.

Jesper Brun-Jensen har i samarbejde med Aarhus Solist Ensembles medlemmer skabt en unik version af librettoen, hvor de tilpasser historiens karakterer til danske dialekter og stereotyper.

Værket er oprindeligt skrevet som en fortælling, der ledsages af en instrumental septet bestående af violin, kontrabas, klarinet, trompet, fagot, basun og slagtøj. Værket blev udtænkt af komponisten selv og af den schweiziske forfatter C.F. Ramuz. Det er baseret på et russisk folkeeventyr.

Århus Solist Ensemble er et musikerkollektiv bestående af debuterede og studerende fra Solistklassen fra Det Jyske Musikkonservatorium, musikere fra Aarhus Symfoniorkester og andre musikere fra Aarhus-området.

Ensemblet stræber efter at bidrage til det jyske kulturmiljø med kammermusik på højeste plan samt at støtte det enorme musiske talent i området, blandt andet gennem tværfaglige projekter med uddannelsesinstitutioner og andre kunstformer.

Koncerten finder sted i Kirkesalen på Koldinghus, lørdag 27. januar klokken 19-20. Billetter kan købes her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel