Kolding Nyheder

Nytænkning skal bekæmpe hjemløshed

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Kolding Kommunen afprøver i samarbejde med Hjemløsninger en metode, der har vist gode resultater i bl.a. USA. Pressefoto.

3,5 mio. kroner. Så meget har Foreningen Hjemløsninger netop modtaget fra Oak Foundation Denmark, til et samarbejde med Kolding Kommune. Pengene skal bruges til at skabe en ny virkelighed med hjemløshed øverst på dagsordenen.

I Danmark bliver mennesker i hjemløshed optalt hvert andet år i uge 6 – og selvom tallet kun viser et øjebliksbillede, danner det alligevel hele grundlaget for hjemløsestrategier i offentlige og private organisationer.

Det vil Kolding Kommune lave om på. Derfor afprøver kommunen i samarbejde med Hjemløsninger en metode, der har vist gode resultater i bl.a. USA.

Optimerer hjemløseindsatsen

Metoden optimerer den hjemløseindsats, der er i dag, bl.a. Housing First, og giver samtidigt et kvalificeret datagrundlag for de nye tiltag, der bliver sat i gang.

-Denne metode kommer til at betyde utrolig meget for mennesker i hjemløshed, og jeg glæder mig meget til samarbejdet med Kolding Kommune. Sammen skal vi nytænke hjemløseområdet i Danmark og opbygge et kommunalt system, der forebygger og bekæmper hjemløshed. Vi ved grundlæggende ikke, hvor mange der kommer ud af og ind i hjemløshed hver måned, men det arbejde sætter vi i gang nu. For skal vi løse hjemløshedsproblemet, skal vi starte med at vide, hvem vi skal hjælpe, fortæller stifter og direktør i Hjemløsninger, Louise Marie Pedersen, i en pressemeddelelse.

Inspireret af amerikansk initiativ

Metoden er inspireret af det amerikanske initiativ ‘Built for Zero’, som designer systemer, der bekæmper hjemløshed på baggrund af realtidsdata. Ambitionen er at udbrede metoden, så også andre kommuner i fremtiden ved, præcis hvor mange mennesker der lever i hjemløshed, hvem de er, og hvad de har brug for.

-I Kolding Kommune tør vi være ambitiøse og modige på hjemløseområdet. Vi offentliggør senere på året en ny hjemløsestrategi, og derfor er jeg som udvalgsformand glad for, at vi i samarbejde med Hjemløsninger og med penge fra Oak Foundation Denmark kan afprøve helt nye måder at anskue udfordringen på, så vi kan hjælpe endnu flere mennesker, der lever i hjemløshed, siger formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget i Kolding Kommune, Villy Søvndal, om samarbejdet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel