Kolding Nyheder

Pinsemarked på Trapholt

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Trapholts pinsemarked. Foto: Kenneth Stjernegaard.

Pinsemarkedet på Trapholt er en årlig begivenhed, hvor designentusiaster kan gøre unikke fund fra 50 af Danmarks bedste kunsthåndværkere og designere.

Markedet finder sted den 19. og 20. maj i Trapholts skulpturpark, der har en smuk udsigt over Kolding Fjord. Udover kunsthåndværk og design kan gæsterne nyde en hyggelig havefest med grillmad, livemusik og afslappet stemning. Der vil også være kreative workshops og guidede omvisninger i museets udstillinger og skulpturparken i løbet af dagen.

Trapholt har nøje udvalgt 50 udstillere, der arbejder med en bred vifte af materialer som træ, papir, glas, keramik, smykker, tekstil og læder. De er alle passionerede om deres håndværk og deler gerne deres individuelle historier og fortæller om processerne bag deres arbejde.

Rekordmange ansøgninger i år

Pinsemarkedet på Trapholt er kendt for at vise, hvad der rører sig blandt nogle af Danmarks mest talentfulde kunsthåndværkere og designere inden for forskellige stilarter og håndværk. I år har der været rekordmange ansøgninger til markedet, og udvælgelsen af udstillere har sigtet efter en god balance mellem etablerede brands og nye talenter samt mellem klassiske og eksperimenterende stilarter.

Udover selve markedet kan gæsterne også nyde festlig stemning i museets park med livemusik og hyggelige aktiviteter. Museumscaféen Gustav Lind vil servere frokost, kaffe og kage, som gæsterne kan nyde ved udendørs borde og bænke med udsigt til Kolding Fjord. Der vil også være mulighed for at købe grillmad.

Første gang med arbejdende værksteder

På årets marked vil der for første gang være arbejdende værksteder og kreative workshops, hvor gæsterne kan prøve kræfter med forskellige kunsthåndværksteknikker som tekstiltryk, læderarbejde og plantefarvning.

Alle gæster har også adgang til museets kunst- og designudstillinger. Der kan man bl.a. opleve en inspirerende udstilling om designikonet Nanna Ditzel, der inkluderer møbeldesign, tekstiler, smykker og totalinstallationer, samt en udstilling af kunstner Maria Torp, der har portrætteret toneangivende aktivister fra hele verden for at sætte fokus på ligestilling og global samhørighed.

Der vil være flere guidede omvisninger i løbet af dagen, både i udstillingerne, Arne Jacobsens Kubeflex-sommerhus og skulpturparken. Der er også mulighed for en guidet tur gennem Trapholts historie i haven og parken.

Pinsemarkedet finder sted den 19. og 20. maj fra klokken 10-17.

Omvisninger begge dage

• 11.00-11.20: Arne Jacobsens sommerhus, Kubeflex
• 12.00-13.00: Skulpturvandring i Skulpturparken
• 12.00-12.20: Nanna Ditzel – Design til nye højder
• 13.00-13.20: Arne Jacobsens sommerhus, Kubeflex
• 13.00-14.00: Kom på tur gennem Trapholts historie i haven og parken
• 14.00-14.20: Maria Torp – Shaping a Pattern
• 15.00-15.20: Arne Jacobsens sommerhus, Kubeflex
• 15.00-16.00: Skulpturvandring i Skulpturparken

Kilde: Trapholt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel