Kolding Nyheder

Politisk ungdomsorganisation imod Rabjerg Madsens forslag

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Christian Rabjerg Madsen (S). Foto: Marie Hald.

Der er ikke opbakning fra ungdomsorganisationen DSU, der er baseret på Socialdemokratiet.

DSU Kolding ønsker at udfordre visse aspekter af Christian Rabjerg Madsens forslag.

Ungdomsorganisationen DSU i Kolding pointerer over for Kolding Nyheder, at dette ikke er et personligt “angreb” på politisk ordfører, folketingsmedlem Christian Rabjerg Madsen (S) fra Kolding, men et “angreb” på hans politiske udspil om kollektive opsparinger til ældrepleje.

-Mens vi deler bekymringen om ulighed og ældrepleje, mener vi, at dette kan forværre situationen for de økonomisk svageste. Vi opfordrer til en mere progressiv og inkluderende tilgang ved at reformere skatte fordelingen og styrke offentlig finansiering, lyder det fra DSU’s bestyrelse i Kolding.

Kolding Nyheder har fået lov til, at bringe brevet, som er sendt til Christian Rabjerg Madsen. Læs brevet nedenunder…

Hvor er det Socialdemokratiske?

Kære Christian Rabjerg Madsen

Vi, som repræsenterer det unge perspektiv og er medlemmer af dit eget ungdomsparti, har læst dine artikler om kollektive opsparinger til ældrepleje med stor interesse.

Mens vi deler din bekymring for ulighed og ønsker at styrke ældreplejen, er der nogle aspekter af din holdning, som vi føler os nødsaget til at udfordre.

Først og fremmest anerkender vi vigtigheden af, at investere mere i ældreplejen for at sikre en værdig alderdom for alle. Men din idé om, at indføre kollektive opsparinger på linje med arbejdsmarkedspensioner, rejser nogle alvorlige spørgsmål. Selvom det måske synes som en god intention, at hjælpe dem med mindst, er der en risiko for, at denne tilgang faktisk kan forværre uligheden af de nuværende og kommende A- og B-hold af ældre, som du selv frygter.

At tvinge danskerne til at betale yderligere fra deres løn til en ny opsparing, ud over de skatter og allerede eksisterende pensionsbidrag, kan skubbe de økonomisk svageste i vores samfund ud i en endnu mere sårbar situation. Dette kan resultere i en situation, hvor de med højere indkomster og allerede solide pensioner, har råd til at betale ekstra for en højere kvalitet af ældrepleje, mens de, med mindre ressourcer endnu en gang bliver efterladt bagud.

Vi deler din tro på at tænke nyt for, at undgå ulighed, men vi mener, at der er mere retfærdige måder at gøre det på. I stedet for at belaste indkomster med yderligere økonomiske byrder, bør vi fokusere på at reformere skattesystemet og eksisterende velfærdsforanstaltninger for at sikre en mere omfattende og bæredygtig støtte til alle ældre.

Vi opfordrer dig til, at tage initiativ til at fremme ældreplejen gennem en mere progressiv og inkluderende tilgang, der involverer øget offentlig finansiering og en målrettet indsats for at reducere uligheden. Lad os arbejde sammen om at finde løsninger, der virkelig løfter de ældre og styrker vores velfærdssamfund på en måde, der ikke kun gavner de privilegerede, men også dem, der har mindst.

Med venlig hilsen

DSU-Kolding

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget ,
Del denne artikel