Kolding Nyheder

Populær badebro lukket indtil videre

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Den populære, arkitekttegnede badebro ved Lyshøj Allé er midlertidigt lukket af sikkerhedshensyn. Foto: Anders C. Madsen.

Kolding Kommune har torsdag eftermiddag spærret den 85 meter lange badebro på Lyshøj Allé i Kolding af, da en del af træværket ved en inspektion har vist sig at være i dårlig stand.

Derfor er det indtil videre ikke muligt at hoppe i vandet fra den populære badebro ved Lyshøj Fjordbad.

Nogle af trævængerne under badebroen viser tegn på råd. Broen er derfor ikke stabil. Samtidig sidder den yderste platform, hvorfra de badende hopper eller går i vandet, ikke længere ordentligt fast.

-Vi er kede af midlertidigt at måtte spærre badebroen af, som året rundt bruges af rigtigt mange mennesker. Men vi er nødt til at få undersøgt broens stand grundigt, så vi kan vurdere skaderne. Mit håb er, at vi i næste uge kan komme med en udmelding om skadernes omfang, og hvornår broen igen kan åbnes, fortæller Henrik Sandager Nissen, entreprenørchef ved Kolding Kommune, i en pressemeddelelse.

Badebroen blev sat i vandet i 2014. Projektet var en af vinderne i konkurrencen ”Byg det op”, som DR og Dansk Arkitektur Center stod bag. Ideen til badebroen kom fra en lokal borger, Kim Toft Andersen.

Området omkring badebroen er siden udbygget med bl.a. offentlig toilet og omklædning samt sauna for medlemmerne af vinterbadeklubben Hop i fjorden.

Den yderste platform, hvorfra de badende hopper eller går i vandet, sidder ikke længere ordentligt fast. Af sikkerhedsmæssige grunde er badebroen derfor midlertidigt spærret af. Pressefoto.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel