Kolding Nyheder

Red Barnet Kolding modtager donation

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Red Barnet Kolding har modtaget en donation på 25.000 kr. fra EDC Poul Erik Bech Fonden. Foto: BlumePress.

At have et stabilt og sikkert netværk, er for mange en selvfølge. Men for udsatte familier og børn, kan det være svært at få hverdagen og sociale relationer til at hænge sammen.

Red Barnet Kolding er en af de foreninger, der brænder for at skabe trivsel blandt udsatte børn og deres familier. Derfor arrangerer foreningen nu flere aktiviteter i deres familieoplevelsesklub, hvor udsatte børn og deres familier kan få nye venner og sociale relationer i sit nærområde.

Foreningen har netop modtaget en donation på 25.000 kr. fra EDC Poul Erik Bech Fonden. Pengene går til en tur til Skibelund med naturvejleder og bålmad. – fisketur med grill mad, halloween i Marielund med “gys og “gru”. Og så skal der være an afslutningsfrokost og kreative aktiviteter.

Familieoplevelsesklubben foregår cirka en gang om måneden til fælles oplevelser og aktiviteter. Familierne er selv med til at bestemme aktiviteterne, og det kan være alt fra madlavning til en tur i skoven eller udflugter i nær og fjern, som er på programmet.

-I Danmark har flere og flere familier brug for hjælp til at skabe rammer for gode aktiviteter og til at skabe netværk til andre familier. I familieoplevelsesklubben i Kolding kæmper vi for børns ret til et godt børneliv med fællesskaber, tryghed og samvær med familien, og derfor arrangerer vi en gang om måneden aktiviteter for grupper af familier, hvis dagligdag kan være præget af ensomhed og mistrivsel, fortæller Pernille Hermansen, Fundraiser hos Red Barnet Kolding, i en pressemeddelelse.

-Vi ser, hvordan klubben aktivt gør en forskel for familiernes liv. Klubben giver børnene en følelse af at være en del af et større fællesskab i skolen og institutionerne, idet de også har nogle sjove og spændende oplevelser at dele med deres kammerater. Familierne får nogle oplevelser med i bagagen, som de ellers ikke ville have fået. Derfor er vi meget glade for donationen fra EDC Poul Erik Bech Fonden, der muliggør, at vi kan fortsætte med at gøre en forskel for udsatte familier, tilføjer hun.

Kommer mistrivsel til livs

Familieoplevelsesklubben er et initiativ, der gør sig gældende for flere lokale Red Barnet foreninger i landet. I flere kommuner er det en stor succes, og det er et initiativ, der har stor værdi for de familier, der ofte ikke selv har ressourcerne eller overskuddet til at tage deres børn med ud til diverse aktiviteter. Preben Balle, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Kolding, stod for selve overrækkelsen af donationen:

-EDC Poul Erik Bech Fonden støtter initiativer, der har til formål at gøre en forskel for andre. Red Barnet Kolding er et godt eksempel herpå. Foreningen yder et vigtigt arbejde, der er med til at give familierne nogle minderige oplevelser i samvær med andre familierne, der befinder sig i lignende situationer. Gennem familieoplevelsesklubben, får familier med begrænset netværk mulighed for at danne nye relationer i deres lokalområde. Dette er noget, som vi i fonden er meget glade for at kunne støtte op om, siger Preben Balle.

Senest har følgende foreninger modtaget støtte af EDC Poul Erik Bech Fonden: Dansk Folkehjælp, Bolbro Brugerhus Odense, Mødrehjælpen Holbæk, Kirkernes Familiehjælp Randers, Specialskolen Bramsnæsvig, Svovlstikkerne og Bykirken Odense.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel