Kolding Nyheder

Regeringen giver opgaver med den ene hånd og tager ressourcer med den anden

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Dorthe V. Willumsen. Privatfoto.

Læserbrev af Dorthe V. Willumsen, formand for HK Kommunal Sydjylland, Højageren 59, Østbirk.

I sidste uge lancerede regeringen en ny sundhedspakke. Der skal bl.a. tjek på kapacitetsudfordringer og ventelister på kræftområdet, hvilket naturligvis både er godt og fornuftigt.

Det er selvfølgelig også noget, der kræver administrative kræfter, så jeg tog mig selv i at blive lidt bekymret for mine medlemmer, der er lægesekretærer på de sydjyske hospitaler. De løber i forvejen alt for stærkt.

Bekymringen blev dog til regulær vrede, da regeringen og Danske Regioner i weekenden kunne præsentere en aftale, som betyder, at der skal spares hele 0,3 milliarder på administrationen i 2023, hvilket også vil ramme sundhedsområdet. Jamen, det hænger jo slet, slet ikke sammen? Man kan da ikke pålægge nye opgaver med én hånd og tage ressourcer med den anden?

Mange politikere lader til at tro, at besparelser på administration er ”nemme” besparelser. Men tro mig, det er de ikke. Alt administrativt fedt er for længst skåret væk på hospitalerne.

Så når regeringen og Danske Regioner pålægger drastiske nedskæringer på administrationen, vil det betyde længere ventetider.

Det vil også betyde, at flere administrative opgaver vil havne hos det sundhedsfaglige personale.

Opgaverne forsvinder nemlig ikke, selvom lægesekretærerne gør. Så sygeplejerskerne, som vi i forvejen har stor mangel på, skal bruge mindre tid hos patienterne og mere foran computeren.

Det giver ingen mening, og det kommer til at gøre ondt på både ansatte og patienter. Også her i Sydjylland.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel