Kolding Nyheder

Restaurantchefen har første skoledag

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Pernille Friis er begyndt at læse faget Ledelse i praksis på IBA Erhvervsakademi Kolding to dage om ugen. Og oveni tager hun et par aftener med et studieforberedende fag. Foto: Maria Tuxen Hedegaard.

Sammen med sin chef har Pernille Friis fundet en måde, så hun kan uddanne sig – samtidig med at hun fortsætter med at lede The Mokka Café, der ligger i Kolding midtby.

Så i dag, mandag den 22. januar, begyndte hun at læse faget Ledelse i praksis på IBA Erhvervsakademi Kolding. Det foregår to dage om ugen. Og oveni tager hun et par aftener med et studieforberedende fag.

-Jeg vil gerne kunne lede cafeen på bedste vis, og derfor vil jeg gerne have noget mere teoretisk viden om det, jeg går og laver. Samtidig vil jeg gerne udvikle mig som person og forbedre mine faglige kompetencer, fortæller Pernille, der til trods for sine 22 år allerede har flere års ledererfaring fra restauranten.

Ideen med at kombinere et fast arbejde og uddannelse ved siden af kommer fra Morten Strøh, som er medejer af The Mokka Café. Han har nemlig dannet, hvad han kalder Mokkademy, for at investere i deres unge talenter i A.L. Passagen.

-Vi vil gerne tage et ansvar for de unge mennesker, som arbejder for os. Og samtidig vil vi også gerne vise, at restaurationsbranchen er en seriøs branche og ikke bare fest og ballade, siger Morten Strøh, som selv er tidligere skolelærer.

I dag er han medejer af fem restauranter i Kolding midtby og ideen til Mokkademy opstod, da han ønskede at klæde en ung gut på, som på det tidspunkt havde arbejdet for dem i fem sabbatår. Siden er tilbuddet spredt ud til alle deres restauranter.

Foto: Maria Tuxen Hedegaard.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel