Kolding Nyheder

Ryd lageret for ting indsamlet fra genbrugspladserne

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Her er det fra Hyg og byg-dagen i september i år. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Fredag 24. november klokken 10-18 er der oprydningssalg fra et stort lager med ting indsamlet på Kolding Kommunes genbrugspladser.

Alle er inviteret, og hvem ved, måske kan du finde årets julegaver?

Oprydningssalget foregår i samarbejde med Folkehuset Kolding, der til dagligt har til huse på Det gamle posthus ved Banegårdspladsen:

-Vi glæder os til at møde alle dem, som kigger forbi, så vi kan få en god snak om både genbrug og social bæredygtighed. Det er noget, vi kan finde ud af, fortæller Helle Kristiansen fra Folkehuset Kolding i en pressemeddelelse.

Foreningen stiller personale til rådighed på dagen, som står for at prissætte genbrugstingene, og dagens fortjeneste går ubeskåret til det frivillige og sociale arbejde, foreningen udfører, eksempelvis projektet med at bevare Sejlskibet FREM.

Priserne vil være mellem 5 og 100 kroner, og du kan finde alt fra:

  • køkkenudstyr
  • glas og porcelæn
  • potter og krukker
  • legetøj, puslespil og bamser
  • haveredskaber
  • stole, borde og andre møbler
  • cykler og barnevogne

Tingene fra genbrugspladserne er tidligere blevet indsamlet og solgt af forskellige genbrugsbutikker.

Ikke tilladt at forære indsamlede ting væk

Ny lovgivning har betydet, at det ikke længere er tilladt at forære indsamlede ting til udvalgte butikker. Derfor har alle virksomheder siden 1. august haft adgang til de indsamlede materialer fra genbrugspladserne.

Men virksomhederne kan ikke nå at tømme lageret i det tempo, som det bliver fyldt, så nu har kommunens renovationsafdeling Redux – Affald og Genbrug brug for ekstra hjælp til at tømme hylderne.

-I virkeligheden ville vi ønske, at vi slet ikke skulle holde sådan et lagersalg,” siger Martin Bramsen, som er formand i driften hos Redux – Affald og Genbrug. ”For vi arbejder mere i retningen af at lære folk, hvordan de kan forbruge mindre, så vi både kan reducere overproduktion af ting og sager, og så der dermed også ryger færre ting til genbrugspladserne. Men nu hvor vi har fået vaser, legetøj og mange andre fine ting ind, har vi også et mål om, at produkterne skal leve i længst mulig tid. Og her kan borgerne hjælpe, for når de køber genbrug, er det en vej til at undgå, at der skal produceres nye varer. Så lagersalget handler ikke kun om at finde skatte, det handler også om at gøre en forskel, siger Martin Bramsen.

Fakta om oprydningssalget

• Oprydningssalget foregår fra Bronzehallen ved Kolding Nord Genbrugsplads, Bronzevej 3 i Kolding

• Der er parkering på genbrugspladsen

• Alle varer sælges som beset uden returret

• Betaling foregår med MobilePay direkte til Folkehuset Kolding

• Folkehuset Kolding vil lægge billeder på sin Facebook-side med nogle af de varer, der er på hylderne. Følg med på Folkehuset Kolding

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel