Kolding Nyheder

Seks personer varetægtsfængslet

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Foto: Shutterstock (Modelfoto)

Seks personer er blevet varetægtsfængslet i sag om indsmugling af lægemidler og doping. Flere anholdelser skete i Kolding.

UKA Vest gennemførte tirsdag – i samarbejde med Sydøstjyllands Politi og Zollfahndungsamt Hamburg, Dienstsitz Kiel – en større politiaktion, hvor seks personer blev anholdt.

Fem mænd i alderen mellem 35 og 46 år samt en 34-årig kvinde blev onsdag ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i foreløbig fire uger i et større sagskompleks om organiseret, grænseoverskridende kriminalitet.

De seks personer er dels sigtet for at have overtrådt lægemiddelloven ved at indsmugle 864.200 piller til en estimeret værdi af cirka 8,3 millioner kroner med henblik på videresalg.

Dels er de sigtet for overtrædelse af straffeloven ved under skærpede omstændigheder at have indsmuglet en p.t. ukendt, større mængde dopingenheder, som er blevet videreoverdraget.

En 37-årig mand erkender delvist overtrædelse af lægemiddelloven, men nægter doping-sigtelsen, mens de øvrige nægter sig skyldige i begge sigtelser.

Den 34-årige kvinde kærede varetægtsfængslingen til Vestre Landsret, mens de øvrige ikke kærede.

En 46-årig mand er blevet anholdt i Padborg, mens de øvrige anholdelser er sket i Kolding. Politiet har desuden foretaget ransagninger flere steder, oplyser Syd- & Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget ,
Del denne artikel