Kolding Nyheder

Sensommerudstilling

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Pressefoto.

Galleri Pagter i Kolding åbner en sensommerudstilling med nye keramiske værker udført af Jean-Francois Thiérion.

Jean-Francois Thiérion er fransk/dansk keramiker, oprindeligt fra La Borne i Frankrig, men har de sidste ca. 25 år boet og haft værksted i Danmark – nær Ejstrupholm i Jylland.

Han har i årene primært gjort sig bemærket i arbejdet med store (meget store) krukker og meget store vægfade, der er dekoreret med næsten overdreven brug af tykke begitninger, hvilket tillader en stor grad af frihed og giver værkerne en helt særlig ”hud”.

De fleste af Jean-Francois Thiérion´s store værker er blevet vist og solgt i udlandet. Herhjemme er han også repræsenteret på både offentlige og private institutioner og samlinger.

For nylig er Jean Francois begyndt at arbejde med helt anderledes drejede former – bl.a. cylindriske – og med brug af farver i en monokrom overflade.

Udstillingen, der vises til og med 7. oktober, vil omfatte et udvalg af både store krukker, fade og de helt nye drejede værker.

Udstillingen åbner 18. august klokken 16. Her vil Jean Francois Thiérion være til stede i galleriet, som du finder i Adelgade 3.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel