Kolding Nyheder

SF: -Nu sætter vi tryk på efterforskningen

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Karina Lorentzen (SF). Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Med den nye bandepakkeaftale er det lykkedes SF at forhandle flere forebyggende initiativer ind, end der var lagt op til.

Og det glæder SF’s retsordfører og gruppeformand Karina Lorentzen Dehnhardt:

-Det er et fælles ansvar at bekæmpe bandekriminaliteten. Derfor er SF med i aftalen, ikke mindst fordi vi får den forebyggelseskommission, vi har foreslået. Men også fordi vi har fået sat penge af til SSP-samarbejdet og vi lukker for de brodne kar i leasingbranchen med en certificeringsordning og får åbnet for mere brug af fodlænke som strafafsoning straf, fortæller Karina Lorentzen Dehnhardt i en pressemeddelelse.

Det er dog ikke kun gode ting, der er med i den endelige bandepakke. Der ligger også strafskærpelser, som bekymrer SF’eren:

-De kommer til at ramme Kriminalforsorgen, men det er regeringens valg, og det må regeringen bære ansvaret for. Vi synes det er uklogt, fordi Kriminalforsorgen er så meget i knæ, at det ikke bare presser fængslerne, men nu også politiet, der må tage opgaver for fængslerne. Men vi anerkender, at der er brug for at gøre mere på efterforskningssiden, begrænse bandernes synlighed og forebygge. Derfor støtter vi pakken, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Under forhandlingerne er det lykkedes SF at få Justitsministeriet til at undersøge, om man kan starte sin afsoning med en fodlænke fra det øjeblik, man idømmes sin straf og indtil, der er plads i fængslerne. Det vil ifølge et svar fra justitsministeriet potentielt frigøre 411 fængselspladser om dagen.

-Fængslerne er hårdt presset, hvor fængselsbetjentene hver dag sprinter igennem arbejdsdagen. Hvis vi kan spare penge ved at lade dømte afsone tidligere og samtidig få plads til flere, så har vi en god pose penge, vi kan bruge på at gøre forholdene endnu bedre, så det er vi glade for, vi nu får set nærmere på, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

SF var selv ude med sin egen bandepakke, før regeringen kom med sin. Her foreslog partiet selv 10 af de tiltag, som også er i den endelige bandepakke.

-Vi er glade for, at så mange af de ting, vi har foreslået, er med, og at der er en lille villighed til at imødekomme os på forebyggelsesinitiativer, som er klogere end bare at straffe hårdere. Derfor bakker vi op, slutter Karina Lorentzen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel