Kolding Nyheder

SF vil bevare landsrettens bitingsted i Kolding

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Karina Lorentzen (SF). Privatfoto.

Læserbrev af Karina Lorentzen (SF), retsordfører og landdistriktsordfører, Sindalvej 4, 6000 Kolding.

Lige nu forhandler Folketingets partier om en ny domstolsaftale. En ny aftale kan få store konsekvenser for både byretternes og landsretternes bitingssteder og retskontorer. Og Vestre landsret har eksempelvis et bitingssted i Kolding.

For hvis Folketingets partier følger den ekspertgruppe, der er kommet med anbefalinger om at kigge på strukturen, så kan det i sidste ende koste bitingstedet i Esbjerg, Sønderborg og Kolding.

Det såkaldte Rørdam-udvalg har nemlig vurderet, ”udvalget finder, at der ikke vil være væsentlige retssikkerhedsmæssige betænkeligheder ved at afskaffe eller indskrænke brugen af landsretternes bitingsteder,” og anbefaler, at Østre Landsrets bitingssted i Nykøbing Falster nedlægges med samme, mens der arbejdes videre med at analysere konsekvenserne af at nedlægge bitingsteder som led i en samlet analyse af domstolsstrukturen.

Det er vi i SF lodret imod. Sker det, får borgerne længere til landsretten, der ligger i Viborg. Det vil være en kraftig forringelse af tilgængeligheden, og det kan virke mærkeligt at nedlægge bitingsteder, når vi nu har bygget flere nærpolitistationer for at få politiet tættere på borgere.

Derfor vil SF kæmpe for at bevare dem og for balancen mellem land og by – også i domstolsforhandlingerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel