Kolding Nyheder

SF vil kaste 72,5 mio. kr. efter velfærden i Trekantområdet

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Karina Lorentzen (SF). Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Hvis SF’s forslag bliver en realitet, er der 72,5 millioner kroner på vej til velfærden i både Kolding, Vejle og Fredericia.

Kommunerne har svært ved at få budgetterne til at hænge sammen. Skoler og plejehjem bliver tvunget til at lukke. Det vil SF forsøge at dæmme op for med en økonomisk redningskrans på 1,6 mia. kroner. Af de penge går mere end 72,5 millioner kroner til kommunerne i Kolding, Vejle og Fredericia.

Og dem er der brug for. Mens kommunerne og regionerne skal skære på velfærden, uddeler regeringen skattelettelse.

-Velfærden bløder. Skoler lukker, og ældreplejen bliver skåret ind til benet. Men regeringen vil hellere dele skæve skattelettelser ud, så direktøren får næsten 1.000 kroner mere om måneden. Man bør spørge sig selv, om en skattelettelse virkelig er en lukket skole værd, fortæller Karina Lorentzen fra Kolding, SF’s gruppeformand og landdistriktsordfører, i en pressemeddelelse.

-Fordi kommunens økonomi ikke kan hænge sammen, har de været nødsaget til at skære på helt grundlæggende velfærdsgoder som plejere nok på ældre. Det vidner om en velfærd, der lige nu hænger fast med det yderste af neglene, mener Karina Lorentzen.

-Når selv socialdemokratiske borgmestre råber vagt i gevær overfor deres egen regering, vidner det om, at det her ikke holder. Det siger også noget om tilstanden i kommunerne. Derfor undrer det mig også, at regeringen først vil uddele skattelettelser, før de fikser velfærden. I mine øjne burde det være i omvendt rækkefølge, siger SF’eren.

-Vores forslag er kun en redningskrans. Men den er der også brug for. Når sparekniven stikker så dybt, at den næsten stikkes ind i hjertet af velfærden, er der brug for livreddende førstehjælp til de mange skoler og plejehjem, der skal spare eller lukke.

SF’s forslag til en redningskrans er på i alt 1,6 milliarder kroner. Heraf i alt 72,5 millioner kroner til de syd- og sønderjyske kommuner. De tildeles kommunerne via bloktilskuddet. På den måde kan kommunerne selv disponere over pengene til de steder, der lokalt er mest truede.

Den eneste betingelse er, at pengene skal gå til borgernær velfærd. Pengene skal være tilgængelige for kommunerne fra 2024.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel