Kolding Nyheder

Skitse til mindre trafik i midtbyens smalle gader

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Trafikplanlæggerne foreslår, at Bredgade ikke længere bruges til gennemkørsel. Foto: Kolding Kommune.

Kolding Kommunes trafikplanlæggere er klar med en første skitse til, hvordan den gennemkørende trafik i en del af Kolding midtby kan ledes ud på ringvejene.

De smalle gader skal i højere grad være forbeholdt trafikanter med et ærinde i området. Ambitionen er at reducere trængslen og skabe en hyggeligere midtby, som folk har lyst til at besøge og færdes i.

-Vi præsenterer vores forslag for borgere og forretningsdrivende i de berørte områder i juni måned, så de får mulighed for at komme med deres kommentarer og kvalificere skitsen. Herefter regner jeg med, at vi kan lægge et forslag frem til politisk beslutning i august måned, fortæller områdechef Mads Astrup fra Trafik, vej og Park i Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Afspærring to steder i byen

Trafikplanlæggernes foreløbige ide er at opsætte en eller anden form for afspærring to steder i byen. Dels i Bredgade nær rådhuset, så det ikke vil være muligt at bruge Bredgade til gennemkørsel, dels ved det gamle elværk i Sct. Jørgens Gade, så der lukkes for gennemkørsel via Skolegade, m.v.

-Vi lægger på ingen måde op til, at bilerne skal ud af midtbyen. Målet er at undgå gennemkørsel i de smalle gader i den gamle del af byen som led i vores arbejde med at reducere trængslen og skabe en mere attraktiv midtby. Initiativet skulle meget gerne blive en fordel for beboerne og for områdets cafeer, restauranter og butikker, understreger Mads Astrup.

Analyse af GPS-data viser, at omkring halvdelen af de 5.000 biler, som dagligt kører i de små gader i den vestlige del af midtbyen, er gennemkørende trafik. Disse biler håber trafikplanlæggerne at kunne lede ud på de store ringveje – dvs. Sydbanegade, Vestre Ringgade, Ndr. Ringvej, Jens Holms vej og Østerbrogade.

Fra ringvejene vil der fortsat være adgang til de smalle veje i midtbyen for de bilister, der har et ærinde i den berørte del af bykernen.

Ideen med at reducere den gennemkørende trafik i midtbyen er en del af den mobilitetsplan, som byrådet vedtog tidligere på året.

Planen skal bidrage til at mindske trængslen i Kolding midtby, skabe bedre fremkommelighed for alle typer af trafikanter, mindske udledningen af CO2 samt skabe en mere attraktiv midtby.

Den foreløbige plan er at lave afspærring to steder i byen – i Bredgade nær rådhuset og ved det gamle elværk i Sct. Jørgens Gade. Foto: Kolding Kommune.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget ,
Del denne artikel