Kolding Nyheder

Solceller giver el til den laveste pris

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Pressefoto.

Solcelleteknologien bliver stadig mere effektiv og er utvivlsomt den billigste producent af elektricitet.

Men det er vigtigt at være opmærksom, lyder rådet fra energirådgiverne hos Spiras.

Solcellepaneler er kommet for at blive og udgør i dag en afgørende del af den danske energiproduktion. I øjeblikket bidrager solceller med 3,5 GW til den samlede elektricitetsproduktion, men det forventes, at der vil være behov for 35 GW i 2050.

Det blev klart fremhævet fra talerstolen på det seneste fællesmøde arrangeret af Green Power Denmark i Middelfart, hvor Dansk Solcelleforening og Green Power Denmark informerede om kommende ændringer og tiltag for tilslutning af energiproducenter til elnettet, oplyser Spiras i en pressemeddelelse.

Spiras er en landbrugsinteresseorganisation, der blandt andet har en afdeling i Kolding.

Effektiviteten øges eksplosivt

Effektiviteten af solcellepaneler øges eksplosivt i de kommende år. Tilbage i 2012, hvor solcellefeberen virkelig ramte Danmark, var 250 kwp (kilowattpeak) effekt pr. panel det tekniske maksimum. I dag vil effekten være omkring 650 kwp pr. panel. Samtidig er priserne faldet markant, som tidligere rapporteret, fastslår energirådgiver Kent Bisgaard.

Denne øgede effektivitet og udmeldingerne fra Green Power Denmark om lempeligere betingelser og tilslutningsgebyrer for energiproducenter skaber en stigende interesse for investeringer i solcelleanlæg.

Vigtigt at være opmærksom

Kent Bisgaard tilføjer, at det stadig er vigtigt at være opmærksom:

-Der er mange udbydere af solcelleanlæg på markedet. Prissætning og tilbud kan være uigennemskuelige og svære at sammenligne. Solcelleanlæg, der er tilpasset ens eget forbrug, er stadig den bedste investering. Det kræver blot præcis viden om ejendommens forbrugsprofil som grundlag for korrekt dimensionering.
SolcelleTjek-rapporter fra TjekEnergien.dk er det rette værktøj i denne beslutningsproces, da de bruger specifikke forbrugsdata fra ElTjek som datagrundlag, siger Kent Bisgaard.

Kend behovet i beslutningsprocessen

Det er vigtigt, at man kender sit behov i denne beregningsproces. Det handler ikke kun om årligt elforbrug i forhold til erfaringsdata for forbrugsprofiler, da den nøjagtige viden om, hvornår og på hvilket tidspunkt man har sit elforbrug, er afgørende for korrekt dimensionering.

Energirådgiverne fra Spiras er specialister og kan give uvildig rådgivning om det rette valg baseret på erfaring. Og ikke mindst en dybdegående markedsovervågning, der sikrer den nødvendige viden til at rådgive med fokus på en god forretning.

Den øgede teknologiske effektivitet på solcellepanelerne giver nu en unik mulighed for at optimere eksisterende solcelleanlæg.

Ud fra en økonomisk betragtning kan der være store gevinster ved at udskifte gamle solcellepaneler med 2. generations solcellepaneler. Med det samme areal og stativsystem giver det mening at øge produktionsmængden i fremtiden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget ,
Del denne artikel