Kolding Nyheder

Stadig penge at søge for foreningslivet

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

To foreninger har allerede fået tilskud. Det er foreninger i henholdsvis Vamdrup og Lunderskov.

Fritidsrådet i Kolding Kommune har fortsat 60.000 kroner tilbage i den pulje, der uddeles i år til det lokale foreningsliv. Og der kan dermed stadig søges om penge.

To foreninger har dog allerede opnået tilskud fra puljen. Det er Vamdrup Idrætsforening (herunder fodbold, håndbold, gymnastik, badminton, tennis, svømning, e-sport og Vamdrup på vej) samt Lunderskov Skytte-, Gymnastik og Idrætsforening på vegne af Lunderskov gymnastikforening, Lunderskov motionsboksning, Ikiru Jiujitsu, Lunderskov frivillige brandvæsen, Sønderjysk armbrydning, ½-fredag, FDF spejderne i Lunderskov, Badminton og Lunderskov Boldklub.

Foreningsdag i Arena Syd

I Vamdrup er tanken at afvikle en foreningsdag i Arena Syd den 7. oktober. Det ligger som optakt til Danmarks Motionsuge i uge 41, som de ønsker at bakke op om. De vil invitere byens borgere til at komme og prøve de forskellige aktiviteter. Ønsket er at lave en dag, som inspirerer nuværende og potentielle medlemmer i foreningerne til at prøve noget andet, end det de plejer.

På den måde finde de måske ud af, at det fællesskab, man får hos håndbold, er lige så værdifuldt, som det man får hos fx e-sport og derfor vælger at indgå i flere forpligtende fællesskaber, end det man allerede gør i dag.

Midlerne er søgt til markedsføringsmaterialer og rekvisitter, hvor flere af dem kan brugs på tværs af de enkelte foreninger og til opstart af nye aktiviteter i foreningerne.

Børnenes Dag i Lunderskov

I Lunderskov kalder de deres foreningsdag for “børnenes dag”, og den kommer til at foregå den 2. september. Temaet er “disko-daskofest”, hvor de afholder loppemarked og vil hyre et diskotek til at holde en fest for børnene i løbet af dagen. En af de frivillige laver glittertatoveringer, og spejderne laver snobrød/skumfiduser.

Halbestyreren sørger for, at der er åbent i cafeteriaet, og så vil de leje en softice-maskine. Midlerne er søgt til aktiviteter (hoppeborg, diskotek, tryllekunstner osv.), halleje og diverse materialer.

Fritidsrådet ønsker at understøtte foreningerne i deres markedsføring og gøre borgerne i lokalområderne bevidste om, hvad der er af tilbud, og hvad de kan gå til i lokalområdet. Dagen kan ligeledes bruges til at rekruttere nye frivillige.

Omdrejningspunktet er tænkt som den lokale hal, men der kan også foregå aktiviteter udendørs eller i særlige faciliteter i nærområdet.

Foreninger kan søge om penge her.

Det faktuelle til ansøgninger

Det er et krav, at der deltager flere foreninger i arrangementet.
Der kan f. eks. søges tilskud til:

• aktiviteter herunder rekvisitter, der understøtter allerede eksisterende aktiviteter eller giver mulighed for at afprøve nye tiltag.

• markedsføring af arrangementet og de lokale fællesskaber.

Der kan som udgangspunkt ikke søges støtte til honorar, medmindre det vurderes, at honoraret er en væsentlig forudsætning for, at aktiviteten kan gennemføres.

Der ydes ikke tilskud til løn/honorar til frivillige.

Der ydes ikke tilskud til forplejning.

Hvert lokalområde skal fremsende en ansøgning med en beskrivelse af deres arrangement og et budget. Der skal efterfølgende aflægges regnskab.

Ansøgningsfrist er den 6. september.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel