Kolding Nyheder

Startede lokalradio i en hestestald: Nu fylder radiostationen 25 år

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Her ses radiostudiet i hestestalden under opbygning. I dag holder Radio Globus til i den tidligere børnehave i Sdr. Hygum. Privatfoto.

For 25 år siden var der nok ikke mange, der havde den store fidus til lokalradioen, der blev startet i hestestald. Nu fylder radiostationen 25 år.

Den 6. februar kan Radio Globus i Sdr. Hygum mellem Rødding og Ribe fejre 25 år jubilæum.

Radiostationen blev dengang lanceret som en lokalradio. Det skete med studie i en hestestald. Første udsendelse gik i luften 6. februar 1999.

Det var de to brødre – Ole og Søren Klinkby – der fik idéen til, at starte en lokalradio. De havde i nogle år været med på lokalradioen Radio Holsted. Og efter en del forarbejde var Radio Globus altså klar til, at gå i luften i 1999.

Der var dengang nok ikke mange, der havde troet, at Radio Globus ville blive en seriøs spiller på det danske kommercielle radiomarked. Men i dag er Radio Globus Danmarks 8. sørste kommercielle radiostation med over 100.000 ugentlige lyttere. Søsterkanalen Globus Guld er landets femte største med over 120.000 ugentlige lyttere.

Og siden er der kommet flere radiostationer med under “Globus-familien”. I Esbjerg holder Radio Victoria til, som startede i 2015. I Kolding holder Radio Viva til. Den gik i luften i 2018.

Radio Globus-koncernen har i dag omkring 25 fuldtidsansatte og en millionomsætning.

-En drøm er gået i opfyldelse

-Det er en drøm, som er gået i opfyldelse, og en historie som ingen kunne ha’ fortalt på forhånd, fortæller de to brødre, Ole og Søren Klinkby samstemmende.

-Vi er ikke kommet sovende til den udvikling vi har været igennem. Vi har kæmpet hver dag og har samtidig været heldig undervejs med at få de rigtige mennesker med på holdet, tilføjer brødrene.

Radio Globus blev ret hurtig kendt for at være lidt anderledes end alle andre lokalradioer. De spillede lidt anderledes musik uden at falde helt uden for og har altid haft studieværter med skæve og markante holdninger, men altid med fokus på det lokale.

Hele tre gange har morgenshowet ”Vækkelsesprædikanten & Hans Disciple” været nomineret til årets morgenshow og vundet prisen en enkelt gang i 2020. I 16,5 år blev lytterne forkælet med ting som –Megamix- MashUp- Maratonevents- egne sange og en masse snak. I samtlige 16.5 år var det Freddy Fey der var ankermand på morgenshowet, som trak stikket i januar 2022.

Jubilæet bliver fejret

25 år bliver fejret. Fejringen kommer til at foregå over hele året 2024. Det sker med en masse larm i radioen – vilde konkurrencer og aktiviteter for lytterne som vil blive offentliggjort hen over året.

På selve dagen den 6. februar kan høre en masse klip fra radioens udsendelser gennem de sidste 25 år. Senere på året markeres jubilæet med et åbent hus.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel