Kolding Nyheder

Stort fjernvarmeprojekt på vej: Det vil påvirke trafikken mærkbart

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Fjernvarmen er på vej ud til industriområdet Kokbjerg og til byerne Almind, Vester Nebel, Viuf og Ågård-Gravens nord for Kolding. Foto: TBIT/Pixabay (Modelfoto)

Fjernvarmeprojekt: Som led i den grønne omstilling og for at styrke forsyningssikkerheden er fjernvarmen på vej ud til industriområdet Kokbjerg og til byerne Almind, Vester Nebel, Viuf og Ågård-Gravens nord for Kolding.

Der er tale om et meget stort fjernvarmeprojekt, som kommer til at påvirke trafikken på Fynsvej i Kolding fra årsskiftet og et halvt år frem.

For at kunne udrulle fjernvarmen til de nye områder skal forsyningsselskabet TVIS forlænge den eksisterende transmissionsledning. Det er – fjernvarmens hovedvej – langs Fynsvej fra Sjællandsvej/Petersbjerggård og nordpå til Kokbjerg.

Det er herfra, at TREFOR Varme kommer til at sende fjernvarme ud til forbrugerne.

1.900 boliger og virksomheder får fjernvarme

Planlægningen af det store projekt, som skal sikre fjernvarme til op til 1.900 boliger og virksomheder, er i fuld gang. Selve anlægsarbejdet kommer til at strække sig fra årsskiftet og frem til sommerferien i 2024.

-Der er meget store fordele ved at udrulle fjernvarmen, men det betyder også, at trafikken på Fynsvej i perioder bliver mærkbart påvirket i myldretiden. For at mindske generne for trafikanterne mest muligt har vi besluttet at gemme det mest omfattende arbejde ved Sjællandsvej/Petersbjerggård til skolernes sommerferie, fortæller udvalgsformand for Plan og Teknik, Jakob Ville (V), i en pressemeddelelse.

Fynsvej vil være åben i begge retninger i hele perioden under hele anlægsarbejdet. Men en-to vejbaner forskellige steder på strækningen vil være lukket.

Specielt i myldretiden kommer trafikken derfor til at glide langsommere end normalt.

Informerer om trafikale konsekvenser

Inden det store anlægsarbejde går i gang, vil TVIS og Kolding Kommune informere grundigt om de trafikale konsekvenser. Herunder hvordan pendlere, virksomheder, m.fl. bedst kan minimere generne.

Udvidelsen af fjernvarmenettet forventes at reducere CO2-udledningen fra den nye områder med 93 pct.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel