Kolding Nyheder

Tidligere VELUX-direktør i spidsen for byggematerialekoncern

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Foto: Saint-Gobain Denmark.

Mick Schou Rasmussen er tiltrådt som administrerende direktør for Saint-Gobain Denmark.

Han skal stå i spidsen for de tre varemærker Isover, Gyproc og Weber. Isover har en fabrik i Vamdrup.

Mick Schou Rasmussen overtager posten efter Florent Pouzet.

Mick Schou Rasmussen er uddannet cand.merc. i Finance & International Business fra Aarhus Universitet. Han blev som blot 26-årig udnævnt som direktør for VELUX i Rumænien. Det blev startskuddet til en 17 år lang karriere inden for strategi, ledelse og opbygning af nye forretningsenheder, bl.a. som administrerende direktør for VELUX Danmark, med direktørstillinger for virksomhedens forretninger i flere østeuropæiske markeder og som administrerende direktør for VELUX i Storbritannien og Irland.

I 2021 blev Mick Schou Rasmussen udnævnt som Executive Vice President for Swecos samlede arkitektforretning med ansvar for i alt 330 medarbejdere.

Vækst med bæredygtigt fortegn

Som administrerende direktør for Isover, Weber og Gyproc i Saint-Gobain Denmark skal Mick Schou Rasmussen videreføre en ambitiøs dagsorden og strategi, der dels handler om konstant at kunne tilbyde kunderne i Danmark de bedste produkter og løsninger og dels om omstillingen til mere bæredygtigt byggeri, herunder cirkulær produktion af nye byggematerialer.

Flere af koncernens danske fabrikker er rollemodeller hos Saint-Gobain koncernens topledelse i Paris grundet seksempelvis produktionseffektivitet og innovative modeller til at indsamle og genanvende byggeaffald i produktion af nye materialer.

-Som en af verdens førende producenter af materialer til byggebranchen har vi et ansvar for at hjælpe vores kunder med at bygge med mindst muligt CO2-aftryk målt på byggeriets fulde livscyklus. Saint-Gobain har et overordnet mål om at være CO2-neutral på verdensplan i 2050, og at så stor en andel af råvarerne i produktionen som muligt er genbrugsmaterialer, og det er noget bygherrer og andre aktører i byggeriet i stigende grad efterspørger. Især fordi Saint-Gobain er stærke på data- og dokumentationsdelen, siger Mick Schou Rasmussen.

Han er født på Fyn, og efter at familien i en kort årrække havde boet i Birkerød, flyttede de til Luxembourg, da Mick var 10 år gammel. Her gik han på international skole op gennem sine teenageår og udviklede derved sin europæiske forståelse og interesse.

Mick Schou Rasmussen bor i dag på Islands Brygge i København med sin hustru Henriette og deres to døtre. I fritiden dyrker han blandt andet crossfit og sin passion for musik.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel