Kolding Nyheder

Tjekker unges arbejdsforhold i Kolding og omegn

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Den 15. juli er Jobpatruljen her i kommunen. Pressefoto.

Lørdag den 15. juli besøger Jobpatruljen lokale arbejdspladser med unge feriejobbere. Patruljen planlægger blandt andet, at komme forbi Kolding midtby, Kolding Storcenter, Christiansfeld, Vamdrup og Lunderskov.

For 44. år i træk drager unge fra fagbevægelsens Jobpatrulje ud i det sydjyske sommerland for at tjekke løn- og arbejdsforhold for unge i fritids- og feriejob.

Frem til 15. juli er det planen, at aflægge visit hos op mod 1.000 virksomheder for at tale med deres ansatte fritids- og feriejobbere.

-Jobpatruljens opgave er først og fremmest at oplyse fritidsjobberne om deres rettigheder. Dem er der nemlig alt for mange unge, der slet ikke kender, og så kan man for let komme til at gå med til noget, som egentlig ikke er i orden, fortæller Kristina Friedrichsen, ungdomskonsulent i HK Sydjylland og koordinator for Jobpatruljen i Sydjylland, i en pressemeddelelse.

Fælles ansvar

Nogle af de brud på rettighederne, Jobpatruljen ofte støder på, er når mindreårige står alene i butik, løfter for tungt eller selv skal finde vikarer ved sygdom.

-For mange af de unge mennesker er det deres allerførste møde med arbejdsmarkedet. Vi har et fælles ansvar for, at det bliver en god oplevelse, og det er heldigvis også den holdning, langt de fleste arbejdsgivere har, siger Kristina Friedrichsen.

Jobpatruljen består af frivillige unge aktivister fra Syd- og Sønderjylland. Den varetages af fagforeningerne 3F og HK med støtte fra en bred række af fagforeninger under Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Målet er primært oplysning, men når aktivisterne opdager overtrædelser, indberetter de dem naturligvis til rette myndighed.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel