Kolding Nyheder

Træ, håndværk og medaljer

Elo Christoffersen
Skrevet af Elo Christoffersen
Foto: Lasse Skov.

Søndag den 5. november slår Trapholt i Kolding dørene op for en dag dedikeret til træhåndværket. På About Wood præsenterer nyuddannede snedkere de svendestykker, der i år har udmærket sig til en medalje.

About Wood er en tilbagevendende begivenhed på Trapholt, der hylder dansk træhåndværk. Trapholt sætter i samarbejde med Snedkernes Uddannelser fokus for 12. år i træk på nutidens møbelformgivning i træ. Høj håndværksmæssig kvalitet og grundighed er gennemgående blandt svendestykkerne, der er lavet af de nyuddannede møbelsnedkere og maskinsnedkere.

Gæster får mulighed for at studere de forskellige svendestykker nærmere og tale med de nyuddannede snedkere, der viser deres flotte møbler frem. Desuden vil der være mulighed for at møde trædrejere fra hele landet, som i 2019 bidrog til det fællesskabsskabte kunstværk Tingsted på Trapholt.

Nu vender trædrejerne tilbage til museet, og denne gang har de udfordringen at dreje en kugle. Se, hvordan de har løst opgaven, og hør historien bag.

Museet tilbyder gratis omvisning i Arne Jacobsens sommerhus kl. 11, 13 og 15, hvor designinteresserede gæster kan blive klogere på Arne Jacobsens visionære tanker for fremtidens boligbyggeri. Derudover er der mulighed for at opleve en udstilling om en stor dansk designer, Nanna Ditzel, der også i sin tid blev udlært møbelsnedker. Den anmelderroste udstilling hylder, at Nanna Ditzel i år ville være blevet 100 år, og præsenterer i den største udstilling nogensinde hele hendes arbejde inden for møbler, smykker og tekstil.

About Wood finder sted søndag den 5. november klokken 10-17 på Trapholt i Kolding.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Tagget
Del denne artikel