Kolding Nyheder

Trafikeret strækning spærres i en måned

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Lukningen vil skabe trafikale gener for de bilister, som er vant til tage Buen over jernbanebroen. Foto: Kolding Kommune.

I fire uger lukkes strækningen for biltrafik.

I perioden 31. juli – 25. august laves det sidste stykke cykelsti på Buen i Kolding, så cyklisterne fremover undgår at skulle ud på kørebanen.

Under anlægsarbejdet vil Buen være spærret for biltrafik – busser undtaget – på strækningen mellem Sdr. Havnegade og Jernbanegade. Mange bilister skal derfor finde en alternativ rute i en periode.

-Buen er så smal på den pågældende strækning, at vi er nødt til at lukke for al biltrafik med undtagelse af busser, mens entreprenørens folk laver cykelstien, fortæller trafikplanlægger Steen Langhoff, i en pressemeddelelse.

Trafikale gener for bilisterne

Lukningen vil skabe trafikale gener for de bilister, som er vant til tage Buen over jernbanebroen.

-Afhængigt af, hvor man skal hen, vil de fleste bilister få en lidt længere køretur, når vi lukker midlertidigt for den nordlige del af Buen, så man skal afsætte lidt ekstra tid til turen, siger Steen Langhoff.

Den kollektive trafik bliver ikke påvirket af lukningen, da busserne vil kunne køre forsigtigt gennem Buen, mens der arbejdes på strækningen. Det vil også være muligt for fodgængere og cyklister at bruge en del af Buen. Skilte på stedet vil angive, hvor disse trafikanter må færdes.

Den sydlige del af Buen mellem Sdr. Havnegade og Skamlingvejen berøres ikke af vejarbejdet.

Om den nye cykelsti

Der findes allerede en cykelsti på den nordlige del af Buen – blot ikke på stykket nær det lysregulerede kryds ved Sdr. Havnegade. Her skal cyklisterne ud på vejen og deles med bilisterne om pladsen, hvilket ikke er optimalt for trafiksikkerheden.

Før sommerferien blev det manglende stykke cykelsti på den sydlige del af Buen lavet, og når stien på den nordlige del af vejen efter planen står klar 25. august, vil der være en sammenhængende cykelsti på hele Buen. Det vil gøre det mere sikkert og trygt at cykle på Buen og forhåbentlig give flere lyst til at tage cyklen.

Den nye cykelsti på Buen koster sammenlagt 2,3 mio. kr. Halvdelen af det beløb kommer fra staten via den nationale cykelpulje.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Del denne artikel